IE 9 slår Chrome og Firefox

IE 9 slår Chrome og Firefox

Internet Explorer 9 overgår alle andre nettlesere når det gjelder tilpasning til HTML5-spesifikasjoner.

I tester utført av World Wide Web Consortium (W3C) kommer Internet Explorer 9 best ut i konkurranse med Chrome, Firefox, Opera og Safari i forhold til HTML5-spesifikasjoner.

LES OGSÅ:

TEST: Opera 10.62 - Enda bedre

W3C har evaluert de fem nettleserne i dusinvis av tester i syv ulike kategorier, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Best i test

IE9 scoret 100 prosent i fem av de syv kategoriene, inkludert lyd, video og XHTML5. Chrome scoret 100 prosent i fire kategorier, Firefox og Opera scoret 100 prosent i tre kategorier, mens Safari oppnådde 100 prosent i bare to kategorier.

Den eneste HTML5-kategorien der IE9 henger etter rivalene gjelder getElementsByClassName-funksjonalitet, der IE9 kommer sist med 83 prosent score. Google oppnådde 100 prosent på dette området.

LES OGSÅ:

TEST: Internet Explorer 9 beta - Vil ta igjen det tapte

Lesere som virkelig vil dykke ned i W3C-testene kan kjøre og inspisere dem selv på organisasjonens testkjøringsside.

- Interoperabilitet (elektronisk samhandling) er viktig for webdesignere. Gode testløsninger driver slik samhandling, og er en nøkkel for å sikre at nettstandarder implementeres riktig og konsekvent. Flere tester oppmuntrer til mer samhandling, uttaler W3C i forbindelse med publisering av resultatene.

Bekymringsverdig for Google

Microsofts HTML5-resultater kan være bekymringsverdige for Google, som har skrytt av sin HTML5-ytelse og sågar kritisert Microsoft på dette området. Google tok nylig Chrome Frame ut av beta, en innstikksmodul for IE6, 7 og 8 som Google hevder vil la brukere "få tilgang til moderne netteknologier som HTML5 på andre nettlesere".

Microsoft har imidlertid gjort HTML5 til en prioritet, og Microsoft-sjef Steve Ballmer uttaler at "verden skrider fram mot HTML5, og det gjør også vi".

LES OGSÅ:

TEST: Firefox 4 Beta 5 - Det store comebacket

Men på tross av entusiasme over HTML5, er ikke spesifikasjonen klar for å ta over verden riktig ennå. En talsperson for W3C uttalte nylig at det foreløpig er for tidlig å rulle ut HTML5 i nettsider på grunn av problemer med samhandling mellom ulike plattformer.

Les om:

Internet Explorer