IE kan slettes fra Windows

IE kan slettes fra Windows

Windows 7 skal for første gang gi deg mulighet til å fjerne Internet Explorer.

Norske Opera har vært pådriver for en ny monopolanklage mot Microsoft. Opera mener Internet Explorer er for tett knyttet til Windows, og at det hele fordreier konkurransen i nettleser-markedet. EU ser alvorlig på saken, og etterforsker nå om det hele kan være ulovlig.

Ikke bare følger IE med Windows, men Microsoft hevder også at man ikke kan fjerne nettleseren uten at Windows vil slutte å fungere.

LES OGSÅ:

Opera vinner fram i EU

Nå melder flere bloggere at en nylig lekket versjon av Windows 7 (Build 7048) har en funksjon for de som ønsker å kvitte seg med IE8 en gang for alle.

- Jeg kunne ikke tro det da jeg så det, men det er sant, skrives det på bloggen Chris’ Repository of Knowledge.

I kontrollpanelet under alternativet hvor du kan slå av og på Windows-funksjoner, er nå IE representert. Ta vekk haken, og nettleseren skal i prinsippet forsvinne. Men Chris påpeker at det bare ser ut til at selve .exe-filen forsvinner.

- Dette kan være den eneste måten å kunne gjøre dette på uten å drepe Windows, skriver en annen blogger på AeroXperience.

Begge er overbevist om at dette har med rettsaken med EU å gjøre, og det kan høres fornuftig ut.

De amerikanske journalistene i vår internasjonale nyhetstjeneste har forsøkt å få en kommentar fra Microsoft, uten hell.

LES OGSÅ:

Opera inn i Windows?