IE8 skal følge åpne standarder

IE8 skal følge åpne standarder

Microsofts nye netttleser, Internet Explorer 8, vil tilpasse seg konkurrentene og følge vedtatte webstandarder.

Microsofts nye strategi om mer åpenhet og interoperabilitet ser ut til å være mer enn tomt prat. Blant annet skal selskapets nye netttleser, IE8, vise HTML-kode i henhold til vedtatte webstandarder, på lik linje med Firefox, Safari og Opera.

Mer enn tre av fire internettbrukere benytter Internet Explorer, og tidligere har Microsoft høstet sterk kritikk for å utnytte sin dominerende markedsposisjon til å utvikle nettleseren på tvers av vedtatte standarder. Dermed har utviklere først og fremst måttet tilpasset sine nettsider til IE, for deretter å kode sidene i henhold til standardene på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Microsoft åpner Windows og Office

Internet Explorer 8 kommer med tre versjoner i ett, og den standardvennlige utgaven vil være default. En annen versjon skal følge webstandardene slik IE7 gjorde da den ble lansert i 2006, mens en tredje modus skal være bakoverkompatibel med IE6.

- Det finnes ingen juridiske pålegg som tvinger oss til å velge en slik versjon som default, men dette fjerner alle spørsmålstegn om fremtidige regulatoriske inngrep, sier Microsofts juridiske leder, Brad Smith.

Internet Explorer