Kritisk til IE8-lanseringen

Kritisk til IE8-lanseringen

Kun 1,63 prosent bruker IE8. - Microsoft gjør for lite for at folk skal oppdatere, mener ekspert.

"I dag kan du laste ned IE8", skrev cw.no torsdag forrige uke, og leserne slukte nyheten med hud og hår.

Men Microsoft selv var sparsommelige med markedsføringen, da de endelig slapp sin oppdaterte nettleser. De som bruker Internet Explorer får ennå ingen beskjed om at en nyere versjon har kommet.

Dessuten var ikke utgivelsesdatoen for nettleseren gitt på forhånd. Microsoft Norge hadde en pressekonferanse dagen før den ble sluppet, men da vi kontaktet dem for å høre om IE8 faktisk skulle bli sluppet i nærmeste fremtid, ville de ikke bekrefte dette.

Journalistene på pressekonferansen ble opplyst om utgivelsesdatoen, men med sperrefrist til neste morgen.

"Last den ned!"

- Jeg ble overrasket over at det ikke kom en advarsel på forhånd, sier markedsdirektør Vince Vizzaccaro i Net Applications, som analyserer nettlesermarkedet, til vår nyhetstjeneste.

- Og det er ingen markedsføring for IE8 heller. De burde minst gi IE-brukerne en beskjed som sier "Nå har det kommet en oppdatert nettleser. Last den ned!".

Nettutviklere sliter fortsatt med at folk bruker gamle versjoner av Internet Explorer, og i Norge er en boikott på gang.

Få bruker IE8

Ifølge nye tall fra Net Applications bruker nærmere hver fjerde IE-bruker den utdaterte versjonen IE6, og de fleste resterende IE7. IE8 sin andel steg riktig nok med 21 prosent da den ble sluppet, men ligger fortsatt på beskjedne 1,63 prosent.

Tall fra cw.no viser at fire prosent av våre lesere bruker IE8, 37 prosent bruker IE7 mens 8 prosent bruker IE6.

- Mozilla lagde mye oppstyr da Firefox 3.0 ble sluppet, med en spesiell nedlastingsdag, og millioner lastet den ned, forteller Vizzaccaro.

- Jeg hadde vært mye mer optimistisk på IE8 sine sjanser, om det kom en stor beskjed om at den er tilgjengelig.

Internet Explorer