Last ned første beta av IE8

Last ned første beta av IE8

Den første testversjonen av Internet Explorer 8 kan nå lastes ned. Den største nyheten er at Microsoft har brydd seg om standarder.

Dette er en tidlig versjon, først og fremst rettet mot utviklere som ønsker å teste hva dette vil gjøre med sitt eget rigg. Ønsker du å teste den, er det store sjanser for at nettleseren krasjer og gjør merkelige ting.

Microsoft har kjørt Internet Explorer 8 (IE8) gjennom den anerkjente nettlesertesten Acid2, og hevder at den nye IE-versjonen har bestått testen. Det skal bety at IE8 viser standardbaserte websider korrekt.

LES OGSÅ: IE8 skal følge åpne standarder

PC World har tittet på den og mener at den nye nettleseren vil bli bedre enn den forrige versjonen, men så langt ser den ut til å være en liten oppgradering. Blant annet Microsoft lover at IE 8 vil takle nettleserkrasj bedre. Det vil si at når nettleseren krasjer, husker den siden den var på når den åpnes igjen, akkurat som Firefox.

To av de nye funksjonalitene kalles ”WebSlices” og ”Activities”. WebSlices ligner litt på Web Clip i Apples Safari, mens Activities gir inntrykk av å være et lite mashup-verktøy.

WebSlices lar brukerne velge ut innhold på en side, for eksempel dynamisk genererte aksjekurser, for så å overvåke forandringer i innholdet. Men mens Safaris Web Clip lar brukerne lage egne widgets på skrivebordet for å få enkel tilgang, får du i IE8 kun legge dem til i favorittmappen eller i en ny rad under adressefeltet. Altså må IE8-brukere fremdeles klikke for å se innholdet etter å ha fått beskjed om at det har skjedd forandringer i innholdet.

Activities er ferdiglagede mashups som Microsoft og andre nettsteder eller tjenesteleverandører vil tilby gratis. En dedikert Activities-side har nå en liste med flere eksempler.

Ellers kommer en oppgradert favoritt-funksjon og et bedre filter mot nettfiske.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Internet Explorer 8. I mellomtiden kan du laste den ned her.

LES OGSÅ: Ny Internet Explorer på vei

Internet Explorer