Microsoft bekrefter IE-angrep

Microsoft bekrefter IE-angrep

Hackere utnytter sikkerhetshull i både Internet Explorer 6 og 7, bekrefter Microsoft.

For andre gang på seks uker bekrefter Microsoft at hackere aktivt utnytter sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer 6 og Internet Explorer 7. Sikkerhetshullet gjør det mulig for en hacker å ta kontroll over brukerens pc.

LES OGSÅ: Microsoft setter lapperekord

Det var i går ettermiddag at Microsoft i et nyhetsbrev om sikkerhet, bekreftet og forklarte hvilke brukere som er i risikosonen. Feilen betraktes som meget alvorlig, fordi det holder at brukerne besøker et nettsted med skadelig kode for å bli infisert.

- Brukerne behøver bare å lures til å besøke en nettside som inneholder skadelig kode, brukerne behøver ikke å gjøre noe mer for å få bli infisert, sier Chengyun Chu i Microsofts sikkerhetsgruppe i blogginnlegg.

De som er i risikosonen er brukere som kjører Windows XP eller Windows Server 2003 sammmen med IE6 eller IE7. Brukere av Windows Vista eller Internet Explorer 8 er på den sikre siden.

Microsoft sier til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste at de jobber med å rette feilen. Selskapet er imidlertid ikke sikre på om de rekker å få fiksen ferdig til neste ”lappetirsdag” som er 14. Juli.

LES OGSÅ: Massiv lapping neste uke

Microsoft har imidlertid laget en midlertidig feilfiks som kan lastes ned her .