Microsoft blokkerer egen nettleser

Microsoft blokkerer egen nettleser

En sikkerhetsoppdatering fra Microsoft stanser all trafikk i Internet Explorer.

Bruker du Internet Explorer 6 på Windows XP med Service Pack2, kan du få store problemer med den siste sikkerhetsoppdateringen for nettleseren.

I mange tilfeller vil Internet Explorer ikke finne noen nettsteder eller svare i det hele tatt. Microsoft innrømmet problemet for to uker siden, og foreslo at kundene kunne gjøre endringer i registeret (registry), en provisorisk løsning som ikke akkurat slo an blant brukerne.

- Jeg har hundrevis av brukere med XP SP2 og IE6, og skjønner ikke hvordan Microsoft kan foreslå at vi skal endre hvert enkelt register. Det vil være enklere å installere Firefox for alle brukerne, og slutte å bruke IE. Er dette en vits? skriver Harold Decker, driftssjef i Gold Peak Industries i San Diego, i en nyhetsgruppe for Microsoft kundestøtte.

LES OGSÅ: En av fem blir ikke oppdatert

Brukere kan nå laste ned en snutt som fikser problemet automatisk, men Microsoft vil ikke relansere hele sikkerhetsoppdateringen med fiksen inkludert.

- Problemet gjelder bare et lite antall tilpassede installasjoner. De kan imidlertid oppleve at nettleseren ikke svarer når du forsøker å besøke en nettside, skriver programsjef for IE, Kieron Shorrock, på bloggen til Microsoft Security Response Center.

Internet Explorer