Ny beta av Firefox 3

Ny beta av Firefox 3

Mozilla har nå frigitt den andre betaversjonen av Firefox 3. Mye tyder på at prosjektet er på skinner igjen.

Mange har vært skeptiske til hvordan Mozilla har håndtert utviklingen av Firefox 3. Nettleseren er allerede sterkt forsinket og tilhengeren av den populære nettleseren hadde mistet troen på prosjektet.

Mange har hevdet at Firefox-utviklerne har benyttet for mye tid til å tette igjen sikkerhetshull i Firefox 2 fremfor å konsentrere seg om den kommende versjonen.

At prosjektet har vært sterkt forsinket har fått enkelte i Microsoft til å gni seg i hendene. Ifølge Microsoft har Firefox vært plaget av langt flere sikkerhetshull enn Internet Explorer de tre siste årene. Firefox har hatt over 199 sikkerhetsfeil mens Internet Explorer har hatt 87.

LES OGSÅ: Ny Internet Explorer på vei

Nå virker imidlertid at prosjektet er på skinner igjen. For nøyaktig en måned siden ble den første betautgaven av Firefox 3 lansert. Og sent i ettermiddag ble den andre betaversjonen lansert.

Rettingene i beta 2 ser ut til å være mange. Blant annet er nedlastingsprogrammet blitt bedre. Det samme har integrasjonen for Linux. Andre merkverdige feilrettinger er tetting av 300 potensielle minnelekkasjer. Den andre betautgaven skal være mer stabil og raskere.

Selv om mange feilrettinger har funnet sted, gjenstår det fortsatt mye før en endelig versjon kan lanseres. Blant annet fungerer ikke web 2.0-utgaven av Yahoo! Mail og Windows Live Hotmail med Firefox 3 – brukere blir rådet til å benytte den klassiske utgaven av disse populære epostjenestene.

Dersom du har lyst til å teste ut Firefox 3, kan du laste den ned her.