Raskere enn IE og Firefox

Raskere enn IE og Firefox

Analyseselskap hevder betaversjonen av Safari 3 er raskest på å laste nye nettsider..

Analyseselskapet Web Performance Inc. har målt hvor lang tid det tar for Internett Explorer 7, Firefox 2 og betaversjonen av Safari 3 på å rendere nettsider under Windows.

De tre nettleserne ble testet kontinuerlig i to døgn ved å laste sider fra de 16 mest trafikkerte sidene på nettet, samt sider som var lagret på en lokal server.

Resultatet viste at Safari 3 var raskest av de tre i samtlige tester. Selv om forskjellene ikke var veldig store, var den nykommeren spesielt rask når det gjaldt å laste ned en side for første gang. Her var Safari i gjennomsnitt 1,1 sekunder raskere enn Internet Explorer 7 og 1,4 sekunder raskere enn Firefox 2.

Apple har selv skrytt av at Safari 3 skal være dobbelt så rask som Internet Explorer 7 og 1,6 ganger raskere enn Firefox 2 under windows.

Vi har selv prøvd en tidligere betaversjon av nettleseren på en Vista-pc. Programmet krasjet da umiddelbart når vi prøvde å importere bokmerker fra Internet Explorer 7. Det samme skjedde da vi selv prøvde å legge til bokmerker. Også i flere andre situasjoner var det full krasj, og på en del internett-nyhetssider manglet titlene på artiklene.

LES OGSÅ: Ikke helt stø Win-Safari

Windowsversjonen av Safari 3 skal etter planen slippes i morgen fredag 26. oktober, samtidig som Apple lanserer versjon 10.5 av Mac OS X – bedre kjent som Leopard.

Safari 3 kan da lastes ned gratis fra Apples hjemmesider.