Slik bygger du en helt perfekt nettleser

Slik bygger du en helt perfekt nettleser

Vi har testet haugevis av tilleggsverktøy som gjør de nyeste versjonene av Firefox og Internet Explorer enda bedre.

Dagens nettlesere er definitivt avanserte og funksjonelle programmer – men de har likevel potensial til å være så mye mer. I denne artikkelen kan du lese om 46 gratis tilleggsprogrammer til Internet Explorer 7 og Firefox 2 som blant annet gir deg tryggere bruk, lettere deling av favorittnettsteder, bedre søkemuligheter og raskere nyhetssanking. I tillegg gir vi deg tips om hvordan du skal vedlikeholde og administrere tilleggene i begge nettleserne, slik at de ikke skaper problemer for nettleseren.

For å laste ned tilleggene vi skriver om i denne artikkelen kan du gå til find.pcworld.com/56100 . Ønsker du andre tillegg enn de vi har omtalt, anbefaler vi deg å besøke enten www.ieaddons.com (for Internet Explorer) eller addons.mozilla.org (for Firefox).

Bokmerker og søkeverktøy

Mange nettlesertillegg lagrer bokmerkene dine på nett og gjør at du kan nå dem fra en hvilken som helst pc, eller de synkroniserer alle dine vanlige bokmerker mellom flere pc-er. Noen av tilleggene i denne kategorien tilfører også bedre søkemuligheter eller synkronisering av din påloggingsinformasjon mellom flere nettlesere. Et av tilleggene gir deg også en beskyttelse mot spionvare.

Foxmarks

Firefox. Et tillegg som har én oppgave, og som fokuserer på å utføre den oppgaven eksepsjonelt bra. Foxmarks synkroniserer dine bokmerker i Firefox mellom flere pc-er. Tillegget inneholder en rekke muligheter for å fininnstille oppsettet.

Med Google Browser Sync kan du synkronisere alt fra bokmerker til påloggingsinformasjon mellom flere nettlesere.

Yahoo Toolbar

IE og Firefox. En av verktøylinjens mange funksjoner er muligheten til å opprette web-baserte bokmerker (som fungerer uavhengig av nettleserens innebygde bokmerker). Disse er tilgjengelige fra alle dine nettlesere som har verktøylinjen installert. Tillegget gir deg også rask adgang til Yahoo Mail og Yahoo Services, og en gratis spyware-skanner fra Norton er inkludert.

Google Toolbar

IE og Firefox. Dette programmet støtter webbasert bokmerkegenerering, på mange måter tilsvarende Yahoo Toolbar. I tillegg har tillegget stavekontroll og tilbyr automatisk utfylling av skjemaer. Ved bruk av stavekontrollen kan du for eksempel luke ut skrivefeil når du bruker webbasert e-post.

Stavekontrollen støtter også norsk tekst, men den er fryktelig dårlig på det. Google Toolbar er ikke så godt sydd sammen med den etterhvert rikholdige floraen av Google-tjenester som Yahoo Toolbar er det mot Yahoos tjenester. Om det er et pluss eller minus er opp til deg selv å vurdere. Den er imidlertid koblet til Gmail. Verktøylinjen kan imidlertid settes opp slik Gmail-kontoen din fungerer som din prefererte konto for å sende e-post. Praktisk.

B: Med Google Browser Sync kan du synkronisere alt fra bokmerker til påloggingsinformasjon mellom flere nettlesere.

1-Click Answers

IE og Firefox. Med dette tillegget på plass kan du høyreklikke på et hvilket som helst ord eller en setning på en webside og få en liten sprettoppboble som inneholder informasjon eller forklaring fra Answers.com. For å slå av de slitsomme nyhets-sprettoppboblene må du forandre innstillingene i «Preferences», som du når fra systemstatusfeltet..

IE Inline Search

IE. Dette verktøyet gir deg et praktisk Firefox-aktig søkefelt nederst i nettleserfeltet når du trykker tastatursnarveien .

Kikoz Bookmarks Pro

IE. Med dette tillegget kan du opprette en bokmerkespalte som kan importere alle dine bokmerker fra IE, Firefox og Opera og gjøre dem tilgjengelige fra en hvilken som helst IE 7-nettleser som har tillegget installert. Du kan dessuten dele dine Kikoz-bokmerker med andre Kikoz-brukere.

Utvid søkefeltet

IE og Firefox. Du kan legge til langt flere søkemotorer i hurtigsøkefeltene som er lokalisert øverst til høyre i begge nettleserne. I IE klikker du bare på pilsymbolet som peker ned, som er lokalisert til høyre for søkefeltet. Så trykker du på «Find more providers/Finn flere tilbydere». I Firefox klikker du på pilen til venstre for søkefeltet og velger Manage Search Engines, deretter Get More Search Engines. Du kan blant annet legge til IMBD og LinkedIN.

Skrevet av Erik Larkin. Oversatt og tilrettelagt av Bjørn Unnersaker.

I DENNE ARTIKKELSERIEN:

DEL DINE FAVORITTFUNN

NETTLESERSTEROIDER

TRYGGERE NETTBESØK

Les om: