Viser neste generasjon webutvikling

Viser neste generasjon webutvikling

Microsoft Silverlight med støtte for .NET administrert kode og dynamiske språk.

Microsoft demonstrerer denne uken et nytt verktøy for neste generasjon webutvikling og -design under MIX07 konferansen som avholdes i Las Vegas.

LES OGSÅ: Microsoft med Flash-utfordrer

Selskapets programvarestrateg Ray Ozzie, kunne mandag fortelle oppmøtte webutviklere og bransjefolk om Microsofts visjoner og fremdriftsplaner for Microsoft Silverlight og hvordan konseptet passer sammen med .NET-plattformen og andre utviklingsverktøy for bygging og levering av Web-, pc- og enhetsapplikasjoner.

Som et programtillegg, uavhengig av nettlesertype og operativsystem, er Silverlight en kjernekomponent i Microsofts webstrategi for levering av neste generasjon .NET-baserte mediertjenester og interaktive applikasjoner.

Python

Silverlight skal ifølge Ozzie fungere sømløst sammen med enhver bakenforliggende Web-plattform, og eksisterende infrastruktur og applikasjoner, inkludert Apache og PHP, samt JavaScript og XHTML på klientene.

I tillegg til å gjøre den første betautgaven av Silverlight tilgjengelig for nedlasting annonserte Microsoft en hittil ukjent støtte for dynamiske språk, inkludert Python og Ruby, kraftig serviceintegrasjon og nye verktøy i Expression Studio og den kommende utgaven av Visual Studio, med kodenavn «Orcas», for bygging av applikasjoner i Silverlight.

Den endelige utgivelsen av Silverlight er ventet i løpet av sommeren, men betaversjonen inkluderer en go-live-lisens, som betyr at brukerne kan rulle ut applikasjoner skrevet i testversjonen.

LES OGSÅ: Flash ny videostandard?

Les om:

Internet Explorer