Youtube dumper IE6

Youtube dumper IE6

Dropper støtten for Microsofts ni år gamle nettleser.

Den 13. mars kutter Youtube støtten for Microsofts nesten ni år gamle Internet Explorer 6. Du vil fortsatt kunne se videoer med IE6, men nye funksjoner vil mest sannsynlig ikke fungere.

Du vil i tillegg få opp en melding som anbefaler deg å oppdatere nettleseren til nyeste versjon. Dersom du ikke gjør dette, vil meldingen dukke opp igjen annenhver uke.

I tillegg til IE6, droppes også støtten for Safari 2 fra 2005, Firefox 2 fra 2006 og Chrome 3 fra 2009.

Kampanje mot IE6

Allerede i fjor sommer kunngjorde Youtube at de ville droppe støtten for utdaterte nettlesere etter hvert som nye funksjoner og funksjonalitet ble rullet ut. Dette er imidlertid den første gangen de går ut med en konkret dato, skriver Computerworld US.

Youtube og Google (som eier Youtube) er en av svært mange aktører som er med på en global anti-IE6-kampanje. Fra og med 1. mars 2010 droppes IE6-støtten på tjenester som Google Docs og Sites. Mot slutten av året skal dette også gjelde for Gmail og Calendar.

Microsoft støtter kampanjen mot IE6, men har unnlatt å tvinge brukere til å oppgradere til IE7 og IE8 med argumentet om at den gamle nettleseren fortsatt brukes av mange bedrifter.