Internett på nærbutikken

I Enebakk satser kommunen på tilgjengelighet. To internetterminaler skal denne uken åpnes i kommunens største nærbutikker.
Enebakk kommune vil 29. mars åpne to internett-terminaler i SPAR butikkene i Enebakk, nærmere bestemt SPAR Flateby og SPAR Ytre Enebakk.

Som startside på infoterminalene er det utviklet en lokal informasjonsportal som gjør det er lettere å navigere seg frem til ønsket kommunal- og lokal informasjon.

-- Vi i Enebakk kommune vil med denne satsningen sette brukere/publikum og de ulike informasjonsbehov i fokus, samtidig som vi kombinerer dette med annen nyttig lokal informasjon, forteller ordfører Tore Tidemann.

Kommunen vil samle turistinformasjon, hva som skjer innenfor kommunegrensene, online informasjon om byggesak på nett, kollektivrutene, lokale oppdaterte nyheter, kartsøk, jobbsøk og mye mer på sin nye portal.

-- Gjennom denne satsningen på online informasjon der lokalportalen gjøres tilgjengelig via våre nettsider og infokioskene, vil vi i Enebakk kommune vise at vi kontinuerlig jobber for økt tilgjengelighet og døgnåpen forvaltning. Vi ønsker å tilby informasjon og nyheter som "ferskvare" der folk ferdes, og formålet er å gjøre våre tjenester mer tilgjengelige, hevder man i kommunen.

Utplasseringen av terminalene skjer i samarbeid med Lillestrømbanken, Enebakk Avis, Aetat, Gjensidige NOR forsikring og nettselskapet Bluecom. Infokioskene, innholdsløsningen og elektronisk driftsovervåking leveres av selskapet TS Procon AS.

Ordfører Tore Tidemann og rådmann Nils Schaug vil stå for åpningen av infokioskene i Enebakk kommune.