Internett på tv

Internett på tv

Nå kan du snart surfe via tv. Med Operas nye nettleser har internett inntatt tv-verdenen.
Nettleseren, som har fått navnet TV Rendering og er utviklet i samarbeid med Equator Technologies, vil ifølge Opera sørge for at det blir like enkelt å surfe på nettet via tv-apparatet som på pc. Kvaliteten skal dessuten være like god..

God oppløsning

Programmet kan installeres på setup-bokser som anskaffes hos kabel tv-operatørene. Finansdirektør Christian Jebsen i Opera Software, tror internett på tv-skjermen etterhvert blir like vanlig som på pc-en.

--Vi ønsker derfor å være tidlig ute med med en bra nettleser som har god oppløsning, sier Jebsen til Aftenposten.

Det har vært mulig å surfe på internett fra tv-skjermen i flere år. Problemet har imidlertid vært at oppløsningen på tv har vært for dårlig til å vise hele bredden til websidene. Nå ser det altså ut til at Opera har løst dette problemet.

Eget

tastatur Meningen er at det skal være mulig å navigere på sidene med en fjernkontroll. Men ifølge selskapet bør en helst ha tastatur for å kunne skrive inn litt lengre tekster som nettadresser og søkeord. Slike tastaturer leveres med avanserte dekodere.

Opera har også inngått en avtale med Nokia. Selskapets nettleser for mobiltelefoner følger med på Nokias modell 9300 som lanseres i løpet av første kvartal neste år.