MASSIVT ANGREP: Uskyldige pc-brukere verden over laster ned Github-nettsider annet hvert sekund.

DDoS-angrep mot kinesisk anti-sensur

Github-prosjekter mot kinesisk internett-sensur utsatt for kraftige DDoS-angrep.

Github, et nettsted for utveksling av programvarekode mellom utviklere, er de siste dagene blitt rammet av massive DDoS-angrep. 

Det er særlig to prosjekter knyttet til kinesisk internett-sensur som er blitt rammet, melder IDGs nyhetstjeneste.

Det var på torsdag i forrige uke at angrepene startet. En enorm mengde med datatrafikk ble sendt mot Github-nettstedet i det som åpenbart var et DDoS-angrep.

DDoS står for Distributed Denial-of-Service og er samordnede angrep gjennom et stort antall datamaskiner.

Angrepene fører til at datatrafikken hos den som blir angrepet, blir så stor at hele systemet kveles og går ned. Hensikten med et DDoS-angrep er altså å gjøre en datamaskin eller et nettverk utilgjengelig for de egentlige brukerne.

Angrepene var i første rekke rettet mot to prosjekter som inneholder programvare knyttet til omgåelse av kinesisk internett-sensur.

Det ene prosjektet inneholder programvare som skal gjøre det mulig for kinesiske internett-brukere å få tilgang til nettsidene til den amerikanske storavisen New York Times, som er blokkert for kinesiske internett-brukere.

Det andre prosjektet drives av Greatfire.org, en gruppe som overvåker kinesisk internett-sensur og som utvikler løsninger til å omgå sensuren.

Kinesisk internett-sensur

Kinesiske myndigheter praktiserer streng sensur av internett gjennom det som kalles «Great Firewall». Her benyttes en kombinasjon av avanserte maskinvare- og programvare-systemer til å filtrere bort nettsteder som kinesiske myndigheter misliker. 

Dette rammer for eksempel Facebook og Twitter samt amerikanske nyhetssteder som New York Times, Wall Street Journal og Bloomberg.

Teknikken som brukes under DDoS-angrepet mot Github sørger for at de berørte nettsidene hos Github blir lastet ned annethvert sekund på pc-ene hos et stort antall pc-brukere. Pc-brukerne er ikke selv klar over at de blir brukt i angrepene.

– Med andre ord blir selv folk utenfor Kina brukt som våpen mot ting den kinesiske regjering misliker, for eksempel ytringsfriheten, skriver bloggeren Antr@X på et kinesisk/engelsk sikkerhetsforum, ifølge IDGs nyhetstjeneste.