KONSOLIDERING FOR UTBYGGING: Signal bredbånd kjøper Noraxess for økt bredbåndsutbygging i Helgelandstraktene. Foto: Skeeze/Pixabay

KONSOLIDERING FOR UTBYGGING: Signal bredbånd kjøper Noraxess for økt bredbåndsutbygging i Helgelandstraktene. Foto: Skeeze/Pixabay

Konsolidering i nord

Lyse-eide Signal kjøper opp Noraxess i Mosjøen.

Noraxess i Mosjøen, med 4.000 bredbåndskunder blir en del av Signal Bredbånd basert i Bodø. Kundene i Mosjøen får i dag bredbånd levert over fiber, radiosamband, HFC og xDSL.

De 14 årsverkene blir også med videre, og selskapet blir fortsatt fysisk tilstede i Helgelandstraktene.

Lyse i nord

Eierne av Signal er Lyse Telefiberinvest i Stavanger, og oppkjøpet er garnert med at bredbåndstilbudet blir bedre med TV og internettjenester levert over Lyses nettverk. Signal leverer i dag Altibox-tjenestespekteret i 73 av 88 kommuner nordpå.

Signal skriver i en pressemelding at Noraxess er sikret videre vekst og utvikling av tilbudet i en del av landet det er kostnadskrevende å bygge ut i.

At Bodø-selskapet lever godt i et stort område gjenspeiles i hvordan kontorene deres er i dag. Hovedkontor og drifts- og overvåkingssenter er i Bodø. Kundesenteret er inni fjorden på Fauske. Distriktskontorer er plassert i Tromsø, Narvik og Mo i Rana, og en sterkere posisjon sørover i Nordland starter med å beholde kontoret i Mosjøen.

Stort stykke Norge

Signal har sett sørover siden de kjøpte Rananett i 2010, men har brukt tid på å finne en høvelig virksomhet å vokse sammen med. Det fant de i Noraxess.

Noraxess dekker et geografisk område fra Brønnøysund og Sømna helt sør mot Trøndelag til Nesna og Træna nordover og ut til havs.

I følge Noraxess er kravet fra markedet om rask utvikling og utbygging i et område det er krevende å bygge all type infrastruktur i årsaken til å søke en sterkere partner. Det er kort og godt for dyrt å få til dette aleine.

internett