KUNDENE STIKKER: Intriger hjelper ikke Netflix til forventet vekst i kundetallene. Foto: Netflix "House of Cards"

KUNDENE STIKKER: Intriger hjelper ikke Netflix til forventet vekst i kundetallene. Foto: Netflix "House of Cards"

Netflix taper kunder etter prisøkning

Lavere vekst i andre kvartal, og fortsatt treg utvikling i tredje kvartal.

Kvartalsrapporten fra Netflix for andre kvartal sender aksjene ned 16 prosent. Lavere vekst i abonnementstall akkompagneres av at kundene forlater selskapet i forkant av et prishopp fra juli.

Bremser opp

Forventningen var å få 2,5 millioner kunder i andre kvartal. De klarte 1,7 millioner. Av dette kom 1,5 millioner fra det internasjonale markedet

- Vi vokser fortsatt, men ikke så raskt som vi håper eller har klart tidligere, skriver selskapet i en investormelding, melder Reuters.

Presseomtalen av prisveksten på 10-20 prosent Netflix la opp til fra andre kvartal førte til en skarp og «uventet økning» kansellering i abonnementer, medgir selskapet. Nedgangen rammer hjemmemarked og resten av verden om lag like sterkt.

Fortsatt tregt i 3. kvartal

Selskapet varsler at den trege utviklingen i brukertall fortsetter inn i inneværende kvartal.

Veksten antas å være 300.000 i USA og to millioner i resten av verden. Effekten tilskrives delvis et større sportsevenement i Brasil i august, men det framgår ikke om dette er en positiv eller negativ effekt.  

Netflix er under press fra konkurrenter som Hulu, nordiske Viaplay og HBO, samt de sedvanlige TV-kanaldistributørene som pakker tilbudet sitt nettvennlig og tilpasset asynkron visning.

I tillegg er det ferske, tunge konkurrenter som Amazon Fire som eter seg inn på trendstarteren.

Taper kunder på pris vs tilbud

Det hjelper antagelig heller ikke med jevn negativ summing i sosiale medier om lavt utvalg og lite utvikling og oppdatering av selve innholdet selskapet leverer. At en prisøkning gir uventet negativ effekt tyder heller ikke på at selskapet helt er på nett med sine egne kunder, siden de oppfattes som å ta seg mye bedre betalt for et tilbud som er blitt dårligere.

Selv ikke gode serier som nyvinningen «Orange is the New Black» eller en nordamerikansk versjon av britiske «House of Cards» hjelper.  

Da hjelper det lite at uttrykket «Netflix & Chill» har festet seg som et alternativ til nettopp dét.

internett