Teknoskifte i norske intranett

UTFORMING: Intranett-undersøkelsen gjort av Netlife Research viser at 68 prosent av løsningene ikke oppfyller kravene til universell utforming. (Illustrasjon: Arkivfoto)

Teknoskifte i norske intranett

Netlife Research har foretatt en intranett-undersøkelsen der 28 prosent av respondentene varsler at de vil bytte ut sitt gamle system.

En undersøkelsen gjennomført av Netlife Research blant 123 intranettredaktører viser at 28 prosent varsler at de vil bytte ut sitt gamle intranett-system. 

Sharepoint

Blant respondentene i undersøkelsen dominerer Sharepoint som publiseringsløsning. 28 prosent bruker Sharepoint etterfulgt av Episerver med 25 prosent. En ”egenutviklet” løsning er brukt av sju prosent og Escenic brukes av fire prosent. 19 prosent oppgir ”annet system”. Dette melder Netlife Research i en pressemelding. 

50 prosent er fornøyd eller svært fornøyd med publiseringsløsningen. 22 prosent er nøytrale og 28 prosent er misfornøyd. 42 prosent tyr til Google Analytics for å måle og analysere aktivitetene. 40 prosent bruker ingen sosiale verktøy i internkommunikasjonen, iallfall ikke offisielt.

Oppfyller ikke krav

Intranett-undersøkelsen viser at 68 prosent av løsningene ikke oppfyller kravene til universell utforming og at 22 prosent planlegger å gjøre noe med dette. 23 prosent vil mobiltilpasse løsningen i 2015, heter det i meldingen.

Apper er lite populært. 98 prosent har ikke laget noen egen mobil-app for intranettet. Like fullt har 48 prosent tilgang hjemmefra eller når de er på reise.

Intranett