Investerer i norsk e-læring

Investerer i norsk e-læring

Markedet for e-læring er endelig modent, tror Bjørn Erik Reinseth i Ferd Venture. Derfor satser Ferd 14 millioner kroner på at Mohive skal erobre Europa.

Ferd Venture investerer 14 millioner kroner i den norske softwareprodusenten Mohive.

- E-læring har vært gjennom en skikkelig hype rundt år 2000. Så fikk det en lang nedtur. Nå tror vi bedriftene er modne for å ta i bruk dette middelet, sier Reinseth til Computerworld.no.

Bedriftene kan spare mye penger på e-læring når det brukes på riktig måte. I dagens marked opererer mange bedrifter over et stort område, ofte over flere landsgrenser. Da er det dyrt å samle ansatte for oppdateringer, samtidig som up-to-date kunnskap er nødvendig for å betjene kunder.

Oracle og SAP

Det norske selskapet Mohive har utviklet en løsning for e-læring, kalt Toolbox 3.0. Verktøyet er laget spesielt for store bedrifter som tillegg til systemer basert på Oracle og SAP.

- For store bedrifter som har Oracle og SAP er det lett å tilpasse vår løsning, sier Lars Unneberg, administrerende direktør i Mohive, til Computerworld.no.

Mohive vil bruke de 14 millioner kroner på salgsvirksomheter i Europa, først og fremst i Storbritania, Tyskland og Benelux. Unneberg ser gode muligheter for at produktet hans kan få gjennomslag.

- Det vi ser er at Norge og Norden har et relativt avansert marked. Produktet vårt treffer veldig godt. Markedene i disse landene er modne for e-læring, sier Unneberg.

Med Toolbox kan et bedrift som lanserer et nytt produkt sende ut informasjon om det, i stedet for å hente alle lokale forhandlere til et fysisk sted. Dermed kan produktansvarlige videreformidle kunnskap direkte for lave kostnader.

Fire nye ansatte

Den første ekstra selger er på plass i Mohive, men salgsatsingen starter for fullt rett etter sommeren i august. Unneberg regner med å ansette i alt fire nye selgere. Disse vil bli plassert i Norge.

Mohive har lokale forhandlere i de ulike landene som hjelper kundene med installering og opplæring av Toolbox 3.0.