Inviterer Gates til pc-trøbbel

Inviterer Gates til pc-trøbbel

John Kåre Oma jobber med it-integrasjon i DnB Nor, og han skulle gjerne latt Bill Gates se hvor mange pc-problemer man opplever med Micrsoft-programvare.
John Kåre Oma er assisterende bank- seksjonssjef i DnBNOR IT Integrasjon.

-- For tiden er arbeider jeg med it-integrasjonsprosjekter i DnBNOR. Dette innebærer blant annet ansvar for prosjektledelse i forbindelse med utvikling og implementering av felles itløsninger i DnBNOR. Jeg bor i Bergen - men jobber i Oslo 3-4 dager i uken.

-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Akkurat nå (en sen kveldsstund) sitter jeg på mitt kontor i Oslo sentrum og forbereder morgendagens møter.

-- Hvor lenge jobber du hver dag?

-- Arbeidsdagene kan bli ganske lange spesielt midt i uken når jeg er i Oslo. Fredagen prøver jeg å ta igjen noe av det tapte ved å ta litt tidlig helg.

-- Din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Det må vel være mitt digitale videokamera med redigeringsutstyr. Når jeg innimellom svetter over en uforståelig bruksanvisning så går mine tanker til alle de systembrukere som jeg gjennom årene har "påført" nye og systemer.......

-- Hvilken teknisk duppedings som ikke finnes i dag, kunne du tenke deg?

-- Jeg ønsker meg trådløs overføring av elektrisk strøm slik at hjemmet kunne tømmes for dusinvis av ulike adaptere, batteriladere og skjøteledninger i metervis.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen?

-- At det så langt ikke har vært mulig å finne opp en mobiltelefon som fungerer feilfritt.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- Jeg ville spørre om han kunne tenke seg å sitte på ryggen min en dag og selv observere hvor mange tekniske pc-problemer jeg opplever i løpet av en dag....

-- Send MeDialogen videre.

-- Lennart Sandberg i BBS (Bankenes betalingssentral).