- iOS 4.2 denne uken

- iOS 4.2 denne uken

Snart får iPad multitasking, ifølge ryktene.

I forrige uke slapp Apple en såkalt "Golden Master"-versjon av iOS 4.2 til utviklere - et sikkert tegn på at den ferdige versjonen var nært forestående. Ofte tar det en til to uker før en GM-versjon av iOS slippes for massene.

Nå hevder det tyske nettstedet Inside-Handy å vite at lanseringen vil skje om kort tid, allerede i morgen, tirsdag 9. november, skriver 9to5mac. Inside-Handy skal ha vært i kontakt med representanter fra teleselskapet Deutsche Telekom som hevder å vite dette.

Den tyske bloggen iFun mener imidlertid at oppdateringen av iOS ikke kommer før på fredag, 12. november. Påstanden baserer de på funn i oppdateringer hos teleoperatørene den datoen.

iOS 4 for alle

iOS 4.2 er den første oppdateringen som omfatter for både iPhone, iPad og iPod touch.

Oppdateringen introduserer en rekke viktige funksjoner til iPad som allerede finnes i iPhone og iPod touch, blant annet multitasking, mapper og bedre e-post.

Operativsystemet kommer også med flere nyheter, som trådløs streaming av innhold og trådløse utskrifter med henholdsvis AirPlay- og AirPrint-funksjonalitet. I tillegg fikser den en kjent feil som gjør at gjentakende iPhone-alarmer ikke ringer til rett klokkeslett.

Ifølge 9to5mac kan også Mac OS X 10.6.5 komme denne uken, da den versjonen av OS X kreves for AirPrint-utskrifter på iOS.