iOS-fremtiden avsløres 6. juni

iOS-fremtiden avsløres 6. juni

Rykteflom rundt iPhone og iOS 5.

Apple har nå bekreftet at årets utviklerkonferanse WWDC går av stabelen 6. juni i San Francisco.

På agendaen står «fremtiden til iOS og Mac OS X». ifølge selskapet. Det betyr mest sannsynlig neste versjon av de to operativsystemene.

Apple har lovet at neste versjon av Mac OS kommer til sommeren, men med iOS er det mer uvisst.

LES OGSÅ:

- Apple slipper to iPad-er i år

Tradisjon tro?

WWDC er først og fremst en konferanse for utviklere, men de siste par årene har Apple brukt åpningsdagen på å slippe iPhone-nyheter.

Både iPhone 5 og iOS 5 er ventet til sommeren, ettersom det har blitt Apples tradisjon. Nå hevder imidlertid TechCrunch at den femte versjonen av mobiloperativsystemet ikke kommer før til høsten, på Apples årlige musikkarrangement. Dette har TechCrunch fra kilder de omtaler som «solide»

TechCrunch har ingen konkret informasjon om iPhone 5, men en eventuell sommerlansering betyr at programvaren ikke vil være noe mer enn versjon iOS 4.X, tror nettstedet.

Gartner-analytiker Michael Gartenberg sier imidlertid til The Loop at han ikke tror det kommer noe nytt hva gjelder maskinvare på årets WWDC. Gartenberg sier at folk må slutte å henge seg opp i fortiden. Dette er et OS-arrangement, tror han.

- Mønstrene stemmer helt frem til de ikke gjør det. Det er ingen grunn til at Apple skal følge et forutsigbart årlig mønster, og det holder konkurrentene på tå hev en liten stund, sier han til The Loop.

LES OGSÅ:

- Neste iPhone avdukes 6. juni

Musikkarkiv på nettet

Ifølge TechCrunch kommer den store programrelaterte nyheten på årets WWDC til å dreie seg om Apples satsing på nettjenester (cloud services) til blant annet iPhone og iPad.

En av tjenestene sies å være en musikkarkiveringstjeneste (music locker service). Det vil si en måte å lagre og få tilgang til all musikken du kjøper fra iTunes trådløst, uten å måtte synkronisere med en datamaskin først. Det er også ventet at Apple vil lansere en lokaliseringstjeneste som vil gjøre det mulig for brukere å finne venner og familiemedlemmer ved hjelp av kart.

Ifølge tidligere rykter har Apple også planer om å gjøre onlinetjenesten MobileMe gratis.

Det er mulig at Apple vil vise frem iOS 5 på årets WWDC, men lanseringen vil ikke være før til høsten, skriver TechCrunch. Da kan det også komme ny iPad.

Tidligere denne måneden hevdet et tysk nettsted at både iOS 5 og MobileMe ville bli vist frem på et arrangement i april, så hvis du blir svett av alle spekulasjonene frem og tilbake, så skjønner vi deg godt.

Når det gjelder iPhone 5 er det ventet at telefonen vil få den samme kjappe A5-prosessoren som iPad 2. Det har også gått rykter om en større 4-tommers skjerm, samt en ny aluminiumsdesign.

WWDC arrangeres fra 6. til 10. juni på konferansesenteret Moscone West i San Francisco. Prisen for å delta er 1600 dollar, nærmere 9000 kroner.

LES OGSÅ:

- iPhone 5 får 4-tommers skjerm