Termografi for iPhone 6

FLIR ONE: Dedikert iOS-dongle.

Termografi for iPhone 6

Flir One for iOS er oppdatert for Lightning-kontakt.

For halvannet år siden ble det termografiske kameraet Flir One for iPhone 5/5s lansert. Kameraet satt inne i en etui, men da iPhone 6 ble lansert passet selvfølgelig ikke dette lengre.

Nå er Flir One oppdatert som en iOS-versjon med Lightning-kontakt og med form som en dongle man setter under telefonen. Kameraet har sitt eget batteri, og trekker ikke strøm fra telefonen.

Varmefotografering

Termografi er en foto-teknikk som viser det infrarøde spekteret gjennom symbolske farger, og benyttes typisk for å påvise varmelekkasjer i eksisterende bygninger for eksempel for å vurdere behov for etterisolering. Også rørleggere benytter teknologien for å finne lekkasjer.Varme-fotograferingen er kontaktfri.

Selskapet som lager Flir One lager også profesjonelle, frittstående kameraer. Flir One har en fordel fremfor sine konkurrenter som mobile-tilbehør ved at det termiske Lepton-kameraet sitter ved siden av et annet lite kamera som tar vanlige bilder for så til slutt å kombinere disse som et kompositt-bide. Kant-detaljer ekstraheres fra det ordinære fotografiet, noe som gir bedre gjenkjennelse fra det infrarøde bildet som fanges av en sensor med lavere oppløsning.

Drift

Kameraet opererer i temperatur-spekteret på 0°C to 35°C og leser temperaturer på -20° til 120°C, med forskjeller helt ned mot 0,1°C. Modulen veier 78 gram og bidrar dermed i liten grad til totalvekten på mobilen. 

En fiffig detalj er at modulen lar deg generere både panoramaer, men ikke også time lapse bilder slik at man kan følge varme-utviklingen over tid. 

Flir One for iOS koster 200 britiske pund. Originalen tilpasset iPhone 5 finnes nå til redusert pris. Les mer hos Flir her. Kameraet er populært, så regn med noe leveringstid.

Compliance

Flir One for iOS virker med iPhone 6 / iPhone 6 Plus, iPhone 5 / iPhone 5s, iPad Air / iPad Air 2, iPad Mini / iPad Mini 3 samt fjerde generasjons iPad.

Flir lager en egen app, men har også en oversikts-side på nett som viser kompatible tredjeparts-apper for Flir One - se her.

Sjekk ut en promo-video nedenfor.

 

iOS