- Ipad 3-lansering neste år

- Ipad 3-lansering neste år

Produksjonen starter i oktober, hevder Wall Street Journal.

Det meste tyder på at Ipad 2 får en etterfølger, men utenom Apple er det ingen som vet nøyaktig når. I en ny rapport hevder imidlertid Wall Street Journal at testproduksjonen av Ipad 3 innledes i oktober.

Den anerkjente avisen siterer «kilder kjent med situasjonen» på at Apple har bestilt hovedkomponenter til nestegenerasjons Ipad med planer om endelig lansering i begynnelsen av 2012.

Bedre skjerm

Blant de bestilte komponentene til Ipad 3 er en bedre skjerm med høyere oppløsning på 2048x1536 piksler. Til sammenligning er oppløsningen på Ipad 1 og 2 bare 1024x768 piksler. Selve skjermstørrelsen sies å forbli på 9,7-tommer, noe som betyr at det er pikseltettheten som vil stå for den forbedrede grafikken.

I tillegg til bedre grafikk, vil den høyere oppløsningen også åpne for muligheten til vise video i full HD-kvalitet. Ifølge ryktene kommer Apple til å slippe 1080p-film på Itunes Store i løpet av året, og iPad 3 vil dermed kunne støtte film med denne kvaliteten.

Ipad 3-skjermen blir kanskje i samme klasse som Retina Display-teknologien Apple bruker i Iphone 4. Ifølge Apple har Retina-skjermen høyere oppløsning enn det er mulig å skjelne for det menneskelige øyet.

Mange trodde Apple skulle introdusere skjerm med høyere oppløsning i Ipad 2, men ryktene viste seg å ikke stemme.

Spekulasjoner om høstlansering

Kort tid etter Ipad 2-lanseringen i mars ble det spekulert i om Apple skulle lansere en forbedret Ipad 3 allerede til høsten. Ipad 2 har imidlertid gått unna som varmt hvetebrød, noe som har satt en demper på disse lanseringsryktene. Med få reelle konkurrenter i nettbrett-markedet, har det neppe vært behov for Apple å dytte ut en ny og forbedret modell.

Nyere rapporter hevder på sin side at mangelen på høyoppløselige skjermer er årsaken til at Ipad 2 nå er «utsatt» til 2012, skriver PC World USA.

Firekjerners A6-prosessor

Ellers sies det også at Ipad 3 vil komme en kjappere firekjerners A6-prosessor, som sies å være basert på 28 nanometer-teknologi. Til sammenligning bruker den nåværende tokjernede A5-brikken i Ipad 2 45 nm-teknologi.

Apple har som vanlig ikke bekreftet om eller når Ipad 3 kommer, men med både Ipad og Iphone har det gjerne gått cirka ett år mellom hver oppgradering.