iPad blir Kindle-leser

iPad blir Kindle-leser

Det brygger opp til e-bok-krig på Apples nye tavle-pc.

iPad nærmer seg lansering og stadig flere utviklere begynner å bli klare med sine planer for Apples nye tavle-pc. Sist ut i rekken er Amazon og Barnes & Noble, som begge jobber med sine respektive e-bok-programmer for iPad, melder New York Times.

Utvider Kindle-familien

Akkurat som Kindle for iPhone og iPod touch vil iPad-versjonen kunne synkronisere bokmerker og sideplassering med Amazons Whispersync-teknologi.

iPad-versjonen av Kindle er imidlertid tilpasset tavle-pc-ens skjermstørrelse og det vil være mulig å endre bakgrunnsfarger og tekststørrelse samt skjermstyre rett i programmet. I tillegg er det en egen sideskifte-animasjon som gir følelse av at man blar i en ekte bok.

Det er ikke klart om det vil være mulig å kjøpe e-bøker direkte i iPad-programmet slik som Apples eget iBook-program vil ha støtte for. Amazon har ikke sagt når Kindle for iPad vil bli tilgjengelig, men ifølge New York Times vil det ikke være 3. april (når iPad sendes ut til amerikanske kunder).

I forrige uke slapp Amazon et Kindle-program for Mac. E-bokleseren finnes også for Windows-pc-er, iPhone og iPod touch samt Blackberry-telefoner. Hva programmene vil gjøre med Amazons egen Kindle-leser er uvisst, men det spekuleres i om de vil komme med en ny enhet som er mer lik Apples iPad.

Flere e-bok-konkurrenter

Barnes & Noble har også planer om et eget iPad-program som vil konkurrere med forlagets Kindle-utfordrer kalt Nook. Kampen om e-bøker på iPad ser dermed ut til å være i full gang.

Når iPad kommer til Norge og om nordmenn vil få tilgang til e-bøker via Apples iBookstore er ikke kjent.