- Ipad påvirker ikke pc-salget

- Ipad påvirker ikke pc-salget

Bare én av ti kunder kjøpte Ipad istedenfor ny pc, viser en ny rapport fra NPD.

Apples Ipad-kunder utviser ikke de samme kjøps- og eierskapsmønstre som typiske kunder av konsumentelektronikk, melder NPD.

I rapporten Ipad Owner Survey skriver analysebyrået at Ipad-lanseringen i motsetning til hva mange har fryktet ikke har kannibalisert pc-markedet. Ifølge NPD gikk bare 13 prosent av Ipad-kundene for en Ipad i stedet for en pc, mens 24 prosent valgte å kjøpe en Ipad istedenfor ebokleser.

- Etterhvert som Ipad blir mer tilgjengelig og interessen øker hos forbrukerne vil den typiske Ipad-eieren nærme seg preferansene til andre forbrukere, sier Stephen Baker, visedirektør i NPD, i en pressemelding.

- Når det skjer vil andre teknologiprodukter med liknende bruksområder som Ipad havne under økt trykk. Men inntil da vil fleste Ipad-salgene være nye investeringer fremfor å erstatte planlagte investeringer i annen teknologi.

Eier flere Apple-produkter

Samtidig er Apple-kundene mer tilbøyelige til å eie andre Apple-produkter og nye teknologier som eboklesere og smarttelefoner. Dette gjelder spesielt kunder som kjøpte en Ipad i løpet av to måneder etter lanseringen.

Ifølge NPD har 38 prosent av Ipad-kundene også en Iphone. 48 prosent av Ipad-eierne har også en annen stasjonær eller bærbar Mac, mot bare rundt 11 prosent av de overordnede husstandene. Blant kundene som var tidlig ute og kjøpte en Ipad to måneder etter lanseringen hadde 50 prosent en Apple-maskin fra før.

I tillegg kjører færre Ipad-kunder Windows. Bare 53 prosent av Ipad-kundene har en Windows-basert på, sammenliknet med 75 prosent av de overordnete husholdningene.