Ipad Pro-tilbehør forsinket

IPAD PRO: Tastatur-snarveier á lá Mac (Foto: Apple).

Ipad Pro-tilbehør forsinket

Hverken Apples tastatur eller penn var klare til Ipad Pro-salgsstart. Kan Logitech hjelpe?

Apple proff-nettbrett Ipad Pro er i butikken. Men tastatur og penn som skulle gjøre den til noe unikt for proffene. mangler foreløpig.

Kan redningen komme fra Logitech?

Forvokst Ipad?

Ipad Pro er, på én måte, en stor Ipad med sin høyoppløselige skjerm på 12,9 tommer diagonalt. Antall billedpunkter er 2732 x 2048 piksler med Retina-oppløsning ved 264 bildepunkter per tomme. Det er mer enn 5,5 K.

Og skjermen har dessuten variabel oppfriskning, og det er første gang Apple benytter dette i en Ipad.

På en annen måte er noe av det som gjør Ipad Pro unikt den trykksensitive skjermen. Apple har utviklet en spesiell penn kalt Apple Pencil til bruk sammen med Ipad Pro, og de første testene viser at maskinen er meget responsiv i bruk sammen med pennen, med liten til ingen treghet i avtegningen.

Videre har vi de tre spesielle nye tilkoblingskontaktene på siden, kalt Smart Connector, som tillater bruk av tilbehør som tastaturer. Den fysiske kontakten tilsier at trøblete, trådløse tilkoblinger over Bluetooth er en saga blott. Det samme gjelder lading over micro-USB og den slags - Smart Connector er strømførende.

Vi nevner at Apple Pencil må lades via ledning, men dette kan skje via en innebygget Lightning-kontakt rett mot Ipad Pro og skjer veldig raskt.

Tazte priv

Apple har selv lansert et eget kombinert tastatur og skjermbeskytter kalt Smart Keyboard. Dette kan foldes og også fungere som et stativ som holder brettet oppreist mens man skriver. 

Apple Pencil er definitivt noe av det som gjør Ipad Pro unikt, og er spesielt interessant for grafisk bransje og artister, arkitekter og ingeniører, og muligens også sykehus og andre som i utstrakt grad benytter seg av skjemaer og formularer som skal fylles ut for hånd. Man vil for øvrig også kunne benytte seg av pennene som finnes for IOS-enheter fra før, men disse vil ikke støtte trykk-sensitivitet.

Mens pennens bruksområde er spesifikk, er tastaturet det som på et helt generelt nivå kan løfte nettbrettet fra en fingerstyrt skjerm til å kunne erstatte en bærbar datamaskin for dem som ønsker et fysisk tastatur. Dessverre var ikke Apple klar med noen av sine produkter ved salgsstart. 

Logitech Create

Heldigvis er ikke den nye trepunkts-kontakten forbehold Apple selv, og allerede under lanseringen ble et tastatur for Smart Connector vist frem. Det heter Create og er utviklet av Logitech i samarbeid med Apple. Create er designet spesielt for Ipad Pro, og tastene er i motsetning til Apples cover-tastatur bakbelyste. 

Dessuten støtter Create nordisk språk, noe Apples tastatur foreløpig ikke gjør (da sett bort fra at det ikke engang er tilgjengelig på markedet). Create kommer i en rekke farger, og koster 1599 kroner direkte fra Logitech (frakt inkludert).

Les mer om Create for Ipad Pro hos Logitech her. Les mer om Apples Smart Keyboard her.

Via Logitech

iPad pro