Ipad som tegnebrett

IPAD: Perfekt følgesvenn for din Mac. (Foto: Astropad)

Ipad-tegnebrett - med og uten Pro

Du bare vet du har lyst på en Ipad Pro - men du kommer også langt med en vanlig Ipad som tegnebrett i kombinasjon med en Mac. Det beste fra begge verdener.

Apple fanget nok manges oppmerksomhet da Ipad Pro ble lansert, med trykkfølsom skjerm i ulike nivåer og en superrask prosessor som legger selv bærbare pc-er bak seg. 

Og motivasjonen for en Ipad Pro er nok for de fleste et anvendelsesområde innen mer intensive operasjoner enten der stor prosessorkraft er påkrevd, som lyd-, foto- eller videoredigering - eller også nettopp for å kunne dra nytte av de kreative mulighetene som Apple Pencil gir for kreativ bransje, illustratører, grafikere, designere, arkitekter og dess like. 

Ipad Pro

Utfordringen for Apple med Ipad Pro er likevel det å overbevise nok utviklere om at det er verd å satse på dette som et nisjeprodukt, slik at kundene igjen får valuta for den solide prisen med apper som utnytter både potensialet og også de etterhvert ganske avanserte multitasking-funksjonene i IOS 9 som alle nyere Ipad-modeller kan dra nytte av - blant annet med splitt-skjerm.

Et eksempel på en slik app som er optimalisert for Ipad Pros tegnemuligheter, er Procreate - som har imponerende funksjonalitet og nok slår beina under det meste av konkurrentene. Spesielt den meget responsive Apple Pencil har nok mye av æren for det, og vi har ikke minst sett eksempler på at for eksempel Pixar kommer til å nyttegjøre seg disse romslige 12-tommers brettene.

Men en Ipad Pro er nok ikke innen rekkevidde for alle som ønsker den, og da primært kanskje med tanke på prisen. Legg til en tusenlapp ekstra så får du en 11-tommers Macbook Air - uten å gå dypere inn i en sammenlikning av disse to vidt forskjellige maskinene.

Men da er det likevel godt å vite at det finnes attraktive løsninger for bruken av helt ordinære Ipad-modeller som tegnebrett for dem som allerede er i besittelse av en Mac. Si hei til Astropad.

Astropad for (vanlig) Ipad

Astropad for Ipad kommuniserer med Mac-en via USB eller WiFi og lar deg bruke de aller fleste berøringsskjerm-pennene som finnes på markedet idag. Tanken er at Astropad lar deg bruke Ipad-skjermen som et speil av innholdet på Mac-skjermen og også som input-enhet som lar deg bruke for eksempel en penn til å tegne rett inn i Photoshop, Illustrator eller andre tegneprogrammer. 

I tillegg til å kunne tegne på Ipad-skjermen kan du også kontrollere bildeutsnittet ved å bruke pinch to zoom-bevegelsene på samme skjerm. Og du kan tilrettelegge egne snarveier gjennom Astropad-appen, også. Ingen spesielle drivere for Mac-en er nødvendig.

Astropad yter hele 60 bilder i sekundet og er dermed rask, ikke minst takket være ARM-optimalisert kode og utnyttelse av grafikkjernen i Apples A-prosessorserie. Ipad-skjermen blir forøvrig også fargekalibrert mot Mac-en.

Nevnte vi at Astropad er bygget av tidligere Apple-ingeniører? Det borger for kvalitet!

Les mer hos Astropad her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

ipad