- iPhone 5 kommer 15. oktober

- iPhone 5 kommer 15. oktober

Sjef for fransk teleselskap forsnakket seg.

Det spekuleres heftig i når Apple kommer til å slippe den etterlengtede iPhone 5, og noen rykter er mer troverdige enn andre. Som oftest siteres bare «kilder med kjennskap til saken».

Nå har imidlertid Stéphane Richard, administrerende direktør av France Telecom avslørt at iPhone 5 kommer til å være i salg fra selskapets mobile nettverk fra midten av oktober. France Telecom er blant annet morselskap for nettverksoperatøren Orange.

- Hvis jeg tror det vi har hørt, kommer iPhone 5 til å være ute den 15. oktober, skal Stéphane Richard ha sagt på en konferanse, skriver Techradar.

Hvor Richard tar sine opplysninger fra er ikke kjent, men som sjef for et stort teleselskap er det høyst sannsynlig at han har fått informasjonen sin fra Apple - som de ofte gjør, ifølge GSM Arena. Om så er tilfelle spørs det om Apple er så fornøyd med avsløringen - de er som kjent glad i å holde hemmelighetene sine for seg selv.

iOS 5 og iCloud

Samtidig rapporterer AppleInsider at AppleCare-spesialister skal ha fått en advarsel om økt beredskap fra den 10. oktober, noe nettstedet påstår skyldes at Apple da kommer til å lansere iOS 5 og iCloud. Dette forutsetter selvsagt at operativsystemet og nettjenesten blir ferdig.

Ifølge Macworld.se har det hendt at en så å si ferdig versjon (såkalt golden master) har blitt trukket tilbake og dermed utsatt hele lanseringen.

Hvis iPhone 5 kommer i midten av oktober, vil en annonsering antagelig finne sted i slutten av måneden. Ifølge ryktene kommer iOS 5 til å være ferdigstilt mellom 23. og 30. september.