- iPhone 5 lanseres 4. oktober

- iPhone 5 lanseres 4. oktober

Apples ferske sjef Tim Cook vil presentere iPhone-nyheter om to uker, ifølge Wall Street Journal.

Det er skyhøye forventninger til Apples neste iPhone. Hele 15 måneder er det siden iPhone 4 kom på markedet, og nå venter mange utålmodig på oppfølgeren.

I månedsvis har det blitt spekulert i at femtegenerasjons iPhone - populært kalt iPhone 5 - kommer i september eller oktober. Ting tyder på at ryktet snart kan bli virkelighet.

Ifølge Wall Street Journal-bloggen AllThingsD kommer Apple nemlig å avholde en pressekonferanse tirsdag den 4. oktober. Her forventes selskapet å avduke nestegenerasjons iPhone.

- Tirsdag 4. oktober er datoen Apple for øyeblikket forventes å arrangere sitt neste store media-event, ifølge kilder nær selskapet, hvor it-giganten vil lansere neste versjon av sin populære iPhone, skriver AllThingsD.

To iPhone-modeller?

Wall Street Journal-bloggen, som er kjent for å ha gode kilder på hva som skjer i Apple-verdenen, har tidligere hevdet at nye iPhone vil annonseres i midten av oktober. Apple har selv ikke offentliggjort noen planer om en ny iPhone, men så å si alle forventer at det vil skje, så vel presse som analytikere.

Planen er å slippe iPhone 5 for salg «et par uker» etter lanseringen, ifølge AllThingsD. Sjef for France Telecom avslørte nylig at iPhone 5 ville være i salg hos dem fra 15. oktober.

Apple sender som regel invitasjoner til pressen en uke i forkant av et slikt arrangement, så om en ukes tid bør det være klart om AllThingsDs påstander holder vann. Ifølge flere rykter vil iOS 5 bli ferdigstilt i slutten av denne uken. Før sommeren lovte Apple at det nye operativsystemet til iPhone og iPad samt den nye nettjenesten iCloud kom til å være klar til høsten.

Hva gjelder iPhone 5s spesifikasjoner forventes det en ny og slankere design, større skjerm, 8MP-kamera, raskere A5-prosessor og 1 GB minne. Mange hevder også at Apple også kommer til å slippe en ny og billigere versjon av iPhone 4 samtidig som iPhone 5, kalt iPhone 4S.

Hopper etter Jobs

AllThingsD hevder for øvrig også at den nye Apple-sjefen Tim Cook vil lede arrangementet om knappe to uker. I forrige måned trakk Apple-grunnlegger Steve Jobs seg fra sjefsstolen og overlot jobben til den tidligere driftsdirektøren i selskapet.

Steve Jobs har blitt berømt for sine åpningstaler - keynotes - på Apples produktlanseringer. Men der Jobs går for å være kreativ og karismatisk, beskrives Tim Cook som ganske annerledes, ikke fullt så sprudlende. Tim Cook har riktignok stått på scenen og presentert nyheter før, men det blir første gang han står der som offisiell CEO.

Tim Cook kommer mest sannsynlig til å få god hjelp fra markedssjef Phil Schiller, iOS-sjef Scott Forstall og Eddy Cue, sjef for internettjenester i Apple.

Om Steve Jobs gjør en overraskelses-opptreden på lanseringen, gjenstår å se. Jobs har i mange år slitt med sykdom, men det er ingen som vet hva slags helsetilstand han er i nå.