iPhone 5 mindre giftig enn Galaxy S3

iPhone 5 mindre giftig enn Galaxy S3

Samsungs flaggskip Galaxy S III får riper i lakken når Ecology Center kårer de mest miljøvennlige mobiltelefonene.

Kampen mellom Apple iPhone 5 og Samsung Galaxy S III går med uforminsket styrke. Nå dreier det seg ikke lenger utelukkende om ytelse, funksjonalitet eller andre, tradisjonelle kriterier.

Miljøvennlig?

Nonprofit-organisasjonen Ecology Center har forsøkt å se nærmere på hvilken av de to modellene som er den mest miljøvennlige. Formålet har vært å analysere mobilene opp mot en rekke kjemikalier som kan ha skadevirkning på mennesker.

Motorola best

Undersøkelsen konkluderer blant annet med iPhone 5 er mindre giftig enn erkerivalen Samsung Galaxy S III. iPhone 5 går inn på en femteplass, mens Samsungs flaggskip havner på niende. Aller best ut kommer Motorola Citrus, etterfulgt av LG Remarq, iPhone 4S og Samsung Captivate.

Sammen med iFixit har Ecology Center etter hva IDG News erfarer skrudd fra hverandre 36 av mobiltelefonene som er lansert siste fem år og testet disse opp mot en liste bestående av 35 kjemikalier. Resultatene er nå klare.

Disse konkluderer med at iPhone 5 er en stor forbedring i forhold til første generasjon iPhone som blir vurdert som en av de mest giftige i undersøkelsen. Andre kandidater som kommer dårlig ut er Nokia N95 og RIMs BlackBerry Storm 9530.