- iPhone-brukere har Stockholmsyndromet

- iPhone-brukere har Stockholmsyndromet

Fanatiske eiere beskytter Apple-mobilen tross dens mange feil, mener analyseselskap.

Det danske analyseselskapet Strand Consult har i rapporten «Hvordan vil psykologene beskrive iPhone-syndromet i fremtiden?» beskrevet hvordan de mener at iPhone-brukerne har blitt rammet av en variant av Stockholmsyndromet.

Stockholmsyndromet er et psykologisk fenomen der forbryteren og ofrene får sympati med hverandre, og der ofrene til slutt utvikler negative følelser overfor dem som forsøker å redde dem ut av situasjonen, skriver Wikipedia .

Ifølge Strand Consult legger iPhone-brukerne en enorm mengde energi ned i å forsvare telefonen til tross for dens "mange feil" på maskinvarefronten.

Analysefirmaet kaller den harde kjernen brukere for iPhone-fanatikere, og blant argumentene som disse menneskene er kjent for å bortforklare finner vi de sedvanlige ankepunktene mot iPhone; mangelen på mms, dårlig kamera, lukket programbutikk og så videre.

- iPhone er omgitt av en rekke mennesker, media og selskaper som gladelig bøyer sannheten for å forsvare produktene de har kjøpt av Apple, skriver analysefirmaet.

Men:

- Hvis du er en av de mange andre mobilprodusentene: Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG, HTC og så videre, er du mest sannsynlig svært sjalu på euforien som Apple har vekket i sine kunder, konkluderer de.

Via 9to5mac og Macworld.se.