Iphone-forbud under åpningen av OL

Iphone-forbud under åpningen av OL

OL-sponsor Samsung kan komme til å nedlegge forbud om bruk av Iphone under åpningsseremonien i Sotsji fredag.

Samsung og Apple er de to største rivalene på mobil- og nettbrett-markedet.

Ettersom Samsung er offisiell smarttelefon-partner under De olympiske leker i Sotsji, ønsker selskapet å benytte seg av regelen om at utøvere, trenere og funksjonærer ikke har lov til å vise frem logoer og merkenavn til firmaer som ikke står på sponsorlisten.

I mange år har det vært en tradisjon at deltakerne tar egne bilder under innmarsjen i forbindelse med åpningsseremonien under OL. I senere år er det i stor grad mobiltelefonkameraer som er blitt brukt til dette.

Galaxy-gave med betingelser

Ifølge et sveitsisk nyhetsnettsted skal Samsung ha utstyrt årets OL-deltakere med hver sin Galaxy Note 3-smarttelefon.

Men betingelsen som følger med gaven er at utøverne trolig får forbud mot å vise frem konkurrerende produkter, Iphone eller andre, under åpningsseremonien.

Samsung vil ikke at logoen på andre mobiler enn deres egne skal kunne fanges opp av tv-kameraene.

Det er foreløpig uklart om det blir totalforbudt å bruke andre mobiler enn Samsungs egne, eller om for eksempel iPhone-brukere kan bruke iPhone-en sin til å ta bilder med under forutsetning av at de klarer å dekke til Apple-logoen.

Regel nummer 40

Regel nummer 40 i det olympiske charteret sier at det er forbudt for alle akkrediterte deltakere, trenere og funksjonærer å nevne firmaer som ikke er OL-sponsorer. De som bryter regelen, kan straffes ved at de mister akkrediteringen, må betale bøter eller rett og slett blir diskvalifisert fra OL.

Det amerikanske nettstedet MacRumors har bedt om kommentar fra USAs olympiske komite, den internasjonale olympiske komite og fra Samsung, men så langt har ingen besvart henvendelsen.

Restriksjonene på hvilke mobiler som skal kunne brukes i full offentlighet under OL-arrangementene, omfatter ikke publikum.

Åpningsseremonien vises på norsk TV 2 fra klokka 17 fredag 7. februar.