RYKTER: Bort med Touch-id og aluminium. Eller? (Foto: Apple)

RYKTER: Bort med Touch-id og aluminium. Eller? (Foto: Apple)

Iphone-rykter sender aksjene til værs

En tynnere telefon med større skjerm og trådløs lading. Det er noen av ryktene som gjør at Apple-aksjene stiger.

Det er ikke lenge siden Iphone 7 kom på markedet. Likevel florerer det allerede nå rykter om den kommende modellen. Dette skal ifølge vår søsteravis, Computerworld Danmark, ha hatt en meget positiv effekt på aksjemarkedet. 

En av grunnene er de stadig mer intense ryktene om en kommende jubileums-Iphone, som vil markere telefonens 10-års jubileum. Et produkt omtalt som Iphone 8 eller Iphone X.

Computerworld Danmark har samlet et knippe av ryktene som florerer om den kommende telefonen:

Større skjerm

Den nye Iphonen ventes å være like stor som Iphone 7, men til gjengjeld vil skjermarealet utvides betraktelig.

Den normalt ganske troverdige Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra anelysefirmaet KGI kunne nylig opplyse om at Apple blant annet ved å fjerne hjem-knappen og Touch-id-sensoren i bunnen av telefonen vil være i stand til å utstyre telefonen med en større skjerm, og det uten å gjøre den fysisk større. I stedet vil skjermen fylle en større del av telefonen overflate.

Ifølge Kuo vil det effektive skjerm-arealet bli utvidet fra 4,7 tommer til 5,15 tommer.

Om vi skal tro ryktene, vil både touch-id-sensoren og hjemknappen i bunnen av telefonen fjernes. Disse vil bli erstattet av et såkalt «function-area», som skal inneholde en rekke virtuelle knapper. 

Bort med Touch-id

Ryktene om at Apple vil satse sterkt på biometriske data i brukeridentifiseringen på den neste Iphone-modellen, er blitt forsterket etter meldingen om at Apple har kjøpt opp firmaet Realface. Dermed kan det se ut til at Apple tar avskjed med Touch-id, og bytter ut fingeravtrykk med trynefaktor

OLED-skjerm

Det skal også være ventet at den nye telefonen vil utstyres med OLED-skjerm, og at denne vil avløse dagens LED-skjerm-teknologi. De nye skjermene vil angivelig øke pixeltettheten fra 320 ppi, som er pixeltettheten på nåværende iphone 7, til 521 ppi på den kommende telefonen.

Trådløs lading

Det har lenge florert rykter om at Apple jobber med å introdusere trådløs lading til sine telefoner.

Ryktene skal også suppleres med opplysningen om at Apple har meldt seg inn i et konsortium av 213 elektronikkprodusenter som i fellesskap står bak den trådløse ladestandarden. Blant disse 213 finner vi blant annet Samsung, LG og HTC.

Design i stål og glass

Flere rykter peker også på at Apple vil erstatte det nåværende aluminiums-designet med et design i glass og stål. Her vil både front og bakside være i glass, noe som også er tilfellet på Apples iphone 4.

Opplysningene om det nye designet er ifølge 9to5mac både blitt rapportert av Apple-analytikeren Ming-Cho Kuo samt av det taiwanske mediet Digitimes.

Et design i glass er blant annet en fordel hvis Apple velger å utstyre telefonen med trådløs lading. En teknologi som sjeldent fungere godt med en telefon i rent aluminiumsdesign.

9to5mac skriver dessuten at Apples sjef-designer Jonathan Ive lenge skal ha hatt et ønske om å designe en Iphone i et glassdesign så tynt at det skal få telefonen til å fremstå som en enkelt skive glass.

Igjen, dette er bare rykter. Den som venter får se.