iPhone større enn Windows Mobile

iPhone større enn Windows Mobile

App Store har mer enn 25.000 programmer.

Apples online-programvarebutikk App Store har uten tvil blitt en suksess. Ifølge nettstedet 148apps passerte App Store nylig mer enn 25 000 iPhone-programmer, skriver Macworld.se.

Nettstedet Apptism, som følger veksten på App Store med telling hver time, bekrefter dette tallet.

LES OGSÅ:

- Altfor mye søppel hos App Store

Til sammenligning finnes det "bare" rundt 20 000 programmer til Windows Mobile-plattformen, ifølge en undersøkelse analyseselskapet Global Intelligence gjennomførte i slutten av februar.

Det er ganske imponerende tall, med tanke på at App Store åpnet for bare åtte måneder siden, mens Windows Mobile har eksistert i hele ni år.

- Halv milliard nedlastininger

Apple liker å holde kortene skjult. I januar kunngjorde de imidlertid at App Store hadde passert over en halv milliard nedlastinger. Samtidig meldte de at det var over 15 000 tredjepartsprogrammer tilgjengelig i online-butikken. I februar hadde antallet vokst til 20 000.

LES MER:

En halv milliard nedlastinger

Oversikten til 148apps viser at spill og underholdning er de mest populære programmene på App Store.

På tredjeplass finner vi e-bøker, som kanskje er litt ironisk med tanke på at Apple-sjef Steve Jobs i fjor sa til New York Times at Apple ikke skulle satse på e-bøker for "folk ikke leser lenger".

Mye søppel?

Antall iPhone-programmer på App Store er imponerende høyt. Den siste tiden har imidlertid brukerne klaget på at det er altfor mye søppel der, som totalt unyttige søkeprogrammer og «morsomme» prompe- og rape-simulatorer.

På grunn av denne voldsomme vekstøkningen vurdere Apple nå å innføre en nye «Premium-klasse» der useriøs programvare blir luket vekk.

LES OGSÅ:

Lureprogram prøver seg på nytt