Direkte til Iphone 7?

IPHONE 7 NESTE: Kan hende kommer Apple til å hoppe over den ventede Iphone 6s.

Direkte til Iphone 7?

RYKTE: Apple kommer trolig til å hoppe over en kommende Iphone 6s og i stedet gå rett til Iphone 7. Årsak: For mange forbedringer.

Apple har brukt s-betegnelsen på flere av sine «mellommodeller», nærmest som et signal om at her er det bare snakk om en moderat oppgradering fra forrige modell.

Dette gjelder Iphone 4s høsten 2011 og Iphone 5s høsten 2013.

Ettersom Apple kom med Iphone 6 og 6 Plus i fjor høst, er det mange som har ventet at det i år bare vil komme en ny modell med moderate oppdateringer – og med modellnavnet Iphone 6s, eventuelt supplert av en Iphone 6s Plus.

Men nå skriver amerikanske Computerworld  at det er begynt å gå sterke rykter om at den neste Iphone-en vil hete Iphone 7 isteden.

Mange forbedringer

Og grunnen skal være at den neste Iphone-en har såpass mange nyheter og forbedringer at den fortjener sitt eget nummer i rekken av Iphone-modeller.

Hva slags forbedringer kan det være snakk om?

Computerworld ramser opp en rekke områder der det kan komme forbedringer.

For eksempel kan det være snakk om å bygge Iphone i nye metall-legeringer.

Ved å ta i bruk elementer fra de nye måtene å tilpasse metall-legeringer på som ble brukt i konstruksjonen av i Apple Watch, vil Apple angivelig kunne bygge en ny Iphone som er 60 prosent sterkere enn dagens modeller, ifølge Computerworld.

Ny kamerateknologi

Dessuten har Apple gjort oppkjøp som gjør at det stilles forventninger om store forbedringer på foto- og videosiden.

Apple har brukt 20 millioner dollar på å kjøpe opp det israelske firmaet Linx, som utvikler avanserte bildesensorer og gjerne setter sammen både to, tre og fire objektiver og bildesensorer til ett kamera.

Dette kan bety at det ikke er lenge før Apple vil kunne levere en Iphone som tar like gode bilder som et speilreflekskamera, selv i dårlig lys, skriver Computerworld.

Ifølge Computerworld byr bildeteknologien til Linx på mye renere farger og skarpere og klarere bilder enn hva Apple har greid å få til hittil. Og fremfor alt bedre ytelse i dårlig lys med nesten ingen synlig visuell støy.

Force Touch

Omfattende endringer av brukergrensesnittet skal også være på trappene, ikke minst når det gjelder å overføre den nye Force Touch-teknologien fra nye Macbook til Iphone-skjermen. Det må nødvendigvis bli via en eller annen slags omvei, for det lar seg neppe gjøre å gi samme slags haptiske tilbakemeldinger fra en glass-skjerm som fra styreflaten på en Macbook.

Den kjente Taiwan-analytikeren Ming-Chi Kuo har truffet godt med mange av sine spådommer om Apple-teknologi gjennom en årrekke. Til Macrumors har han uttalt at Force Touch-sensorene på en Iphone ikke vil kunne detektere styrken i trykket fra fingrene direkte, men at skjermen i stedet sjekker størrelsen på kontaktflaten mellom fingeren og skjermen for å beregne hvor kraftig man trykker fingeren mot skjermen.

I denne sammenheng kan det også hende at Apple endelig greier å droppe Hjem-knappen. I stedet vil skjermen kunne registrere et kraftig trykk med en av fingrene og tolke dette som noe tilsvarende et trykk på hjemskjermen. Slik vil man kunne få frigjort plass til en større skjerm enn før.

Ny prosessorteknologi

Computerworlds Apple-blogger tror neste prosessoren for neste generasjon Iphone vil være kraftig nok for fullverdige pc-er. IOS 9 kan godt komme med en nye prosessor som er kraftig nok til å kjøre den nye Macbook, heter det. 64-bitsappene som allerede finnes for IOS, vil gå som varm kniv i smør på neste generasjon Iphone og Ipad, heter det.

Ifølge Appleinsider vil forøvrig neste Iphone-generasjon ha to gigabyte internminne, mot 1 GB i dag. Dette vil imidlertid kreve forbedringer i batterilevetiden.

iPhone