Ny iPhone 9. september?

IPHONE 6S: Raskere LTE-brikkesett. (Foto: 9to5Mac)

Ny iPhone 9. september?

RYKTE: Apples årlige høst-event er én måned unna - og det er snakk om flere produktlanseringer.

Én ting er som hugget i stein: Det kommer en ny iPhone-modell til høsten. Og ting tyder på at lanserings-eventet kan være den 9. september. Hva får vi se?

Timing er alt

For å ta timingen først: iPhone-lanseringsevent er tradisjonelt om høsten. I fjor skjedde dette 9. september, og kildene til John Paczkowski hos Buzzfeed vil ha det til at årets hendelse er uken rundt 7. september, der onsdag den niende nevnes som den mest sannsynlige dagen. 

12,9” iPad Pro?

Men kunne det være at vi også får nye iPad-modeller samme dag? iPad-lanseringer er typisk på vårparten, men det er lenge siden det skjedde noe av betydning på denne fronten. Og det har gått rykter lenge om en Pro-modell med (nesten) tretten tommers skjerm.

Det ville passe fint med iOS 9-lanseringen, som har en rekke nye produktivitets-funksjoner spesielt tilpasset iPad.

Apple TV

Og så har vi selvfølgelig den store jokeren: Apple TV. Det er år og dag siden den lille medieboksen har sett nytt innhold, og den kommende modellen skal visstnok være flunkende ny både innvendig og utvendig. Berøringsstyrt fjernkontroll skal også følge med.Og en app-butikk for TV-kanaler og spill. Og kanskje også intelligende kretser som fungerer som HomeKit-styringsnav?

iPhone 6S Plus?

Og hva forventer vi av Apples nye mobil-flaggskip? Vi snakker antakelig om en modell som får navnet iPhone 6S, som i utgangspunktet ser lik ut som dagens modell, men som har en rekke forbedringer i maskinvaren. 

2XLTE

Dette skal angivelig være en ForceTouch-berøringsskjerm à la Apple Watch, bedre kamera og vesentlig raskere LTE-brikkesett med hastighet på det dobbelte av hva som teoretisk er mulig. Men det blir vel opp til hastigheten som tilbys i det lokale nettet til å sette grensene der. 

iPhone 6C?

Vil vi også se en iPhone 6S Plus? Formodentlig. Og kanskje til og med også en oppdatering av C-modellen med farget hus i polykarbonat. Det finnes en iPhone 5C-modell som et rimeligere alternativ, men denne serien ble ikke oppdatert sist. 

Via Buzzfeed

iPhone