Range Rover med iPhone-fjernstyring

BRITISK: I en klasse for seg.

Range Rover med iPhone-fjernstyring

Smart-bilen er her, med app-styring, intelligente sidespeil og transparent panser-projeksjon!

For litt siden en trøtt fremtids-visjon for akterutseilte James Bond-filmer, men nå er faktisk bilen med telefon-styring her. 

God som gull

Range Rover har vist frem en rekke innovasjoner med teknologi som kommer til luksus-bilene deres. Dette gjelder både topp-modellene i Range Rover-serien samt nye Discovery,  arvtakeren etter Land Rover.

Blant finessene er styring av hele bilen via iPhone, til automatisk detektering av slaghull i veibanen, til monitorering av bilens blind-sone, til konsept for en HUD-projeksjon av terrenget under bilen på panseret slik at dette tilsynelatende blir gjennomsiktig.

Fjernstyrt bil

Radio-biler er en ting, men nå kan også selve bilen styres via en app på smart-telefonen fra utsiden, for eksempel i uoversiktlig eller krevende terreng. Funksjonen er også nyttig i trange parkeringslommer, der du enkelt kan få kjørt ut bilen uten selv å måtte komme til dørene fra siden. Du kan ikke stå for langt unna bilen eller kjøre bilen i større hastigheter på denne måten. 

Seer-bil

Dødvinkel og blindsone er kritiske for kjøretøy i fart, og Range Rover lar nå bilen være seer-hund for deg. Takket være sensorer i støtfangeren overvåkes soner på begge sider av bilen og aktivitet der sjåføren ikke selv kan se i speilene. Teknologien fungerer best på veier med flere felt i kombinasjon med fil-skifte. Varsling skjer gjennom lysende signaler i side-speilene.

Slagside

Finnes det noe verre enn slitte veibaner med slaghull for støtdemperene? Ubehagelig for alle i bilen er det også, og det beste er selvfølgelig å kjøre utenom. Dersom du oppdager de, vel og merke. Der kommer Pothole Alert Technology på banen ved å skanne veien foran deg. Slaghull som registreres blir geotagget og lastet opp til skyen slik at også andre kjøretøy kan varsles i tide. Indikator kan vises som Heads Up Display på frontruten. 

Glass-panser

Og så var det fremtids-drømmene da: Hva med å kunne se gjennom panseret for å se terrenget under? En Range Rover er tross alt en terrenggående bil, og tar man turen i ulendt terreng kan det fort dukke opp forhøyninger eller steiner som bilen ellers ikke går klar av. 

Transparent Hood fungerer ved å filme med kameraer under bilen, og så projisere dette på frontruten slik at panseret fremstår som transparent. Hjulstillingen vises også. 

Demo

Sjekk ut demonstasjons-videoer for de ulike finessene nedenfor. 

Via Land Rover

Les om:

iPhone