Skyt proff iPhone-video

LOG: Før og etter. (Foto: FiLMiC)

Skyt proff iPhone-video

Nøkkelen til kinokvalitet på iPhone-video er lys, optikk og log/flat-fargekorrigering.

Tro det eller ei - du kan skyte tilnærmet kinokvalitetsfilm på en iPhone. Men selv om Apples smarttelefon ikke er en Arriflex, er det ganske utrolig hva du kan få til med det rette tilbehøret – og programvare.

Begynn med noen lamper, om du har tenkt å filme innendørs, og tenk på et bedre objektiv – som for eksempel Moondog Labs' anamorfe linseforsats for skikkelig cinemascope-utseende. Lyd betyr selfølgelig også noe.

Men nøkkelen er post-prosessering i programvare, og dette kan du nå gjøre rett på din iPad Pro eller iPhone i iOS med Filmic Pro. Denne appen følger de samme prinsippene for color grading som colorister gjør i proffproduksjoner. 

Gradert informasjon

Utgangspunktet er en kameraprofil som simulerer en log/flat slik man kjenner det fra film- eller proffe stillkameraer. Dette er en innstilling som gjør at bildet skytes uten korreksjon, og resultatet ser veldig grått og melkete ut. Dette gjøres ved at man velger å fange bildet med lav skarphet, lav fargemetning og lav kontrast.

Men hele bildedynamikken er bakt inn, til forskjell fra RAW-formater der man korrigerer eksponering og liknende senere.

Det er altså først i ettertid at magien oppstår. Gradingen skjer i form av både fargekorrigering, oppskarping og kontrastjustering.

Nedenfor kan du se to videoer - én etter og én før fargegradering. 

Les mer om Filmic Pro her. Du kan kjøpe Filmic Pro på App Store for 109 kroner her. Krever iOS 10 eller senere og virker på både iPad og iPhone.

App-produsenten har også lagd et fjernstyringsprogram der du kan fjernstyre Filmic Pro på iPhone fra en annen iOS-enhet, for eksempel fra en iPad. Kjekt når iPhone-videokameraet er plassert på stativ eller på annen måte befinner seg på et litt vanskelig tilgjengelig sted. Filmic Remote koster 85 kroner kjøpt separat, eller begge programmene kan fås i pakkeløsning, Filmic Pro Camera Kit, til 159 kroner.

Via PetaPixel

iPhone