- Ipod er en udugelig musikkspiller

En mann i USA mener Ipod-bruk har bidratt til tapt hørsel og krever erstatning.

John Kiel Patterson, en mann fra den amerikanske delstaten Louisiana, har startet en rettssak mot Apple. Mannen mener at bruk av Apples musikkspiller kan ha ført til at hørselen hans er nedsatt.

 

Ifølge søksmålet er Ipod en udugelig musikkspiller, som fører til alvorlige skader på hørselen. I tillegg mener Patterson at Apple er alt for dårlige med advarsler om risikoene ved bruk av Ipoden, skriver IDGs nyhetstjeneste.

 

Apple advarer

 

Patterson er for øvrig ikke sikker på at det er Ipod-en som har skadet hørselen hans, men ifølge Steve W. Berman er det poenget ikke viktig i denne juridiske kampen. Det kan ha vært Ipodn-en, og det holder for det amerikanske rettsystemet.

 

- Produktet som er solgt er ikke trygt i bruk. Patterson betaler for et produkt som er udugelig, og da er loven soleklar: hvis noen selger et produkt som er udugelig, bør de betale for skadene, sier Berman.

 

Patterson håper flere vil følge etter han i søksmålet.

 

Apple har lagt ved en advarsel at musikken ikke skal spilles for høyt. I Europa må Ipod-en og andre musikkspillere begrenses lydnivået til 104 desibel. I Frankrike er maksimumet 100 desibel.