iPod-telefon i 2007

En av japans største mobiloperatører har innledet samarbeid med Apple.

Japans tredje største mobiloperatør, Softbank, skal ifølge den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun ha innledet et samarbeid med Apple Computer om å utvikle mobiltelefoner som kan laste ned og spille av musikk hentet fra iTunes.

 

Avtalen skal ha kommet på plass etter et møte mellom Softbank-sjef Masayoshi Son og Apples Steve Jobs forrige uke. Softbank har nylig tatt et stort skritt i mobilmarkedet etter å ha kjøpt opp Vodafone i Japan.

Neste år

Den første telefonen skal etter planen dukke opp til neste år. Ifølge den japanske avisen er det både planlagt 3G-modeller som vil være i stand til å laste ned musikk fra Apples nettbutikk og telefoner som kun vil fungere som dagens Ipod-utgaver, slik at man må laste over ned musikken fra en datamaskin.

 

Både Apple og Vodafone nekter å kommentere saken ovenfor IDGs nyhetstjeneste.

Small in Japan

 

Med sin iTunes-tjeneste dominerer Apple markedet for lovlig online musikksalg de fleste steder i verden, men ikke i Japan. Her er det mobilnedlasting som gjelder og i 2005 ble hele 96 prosent av all musikk solgt elektronisk (268 millioner låter) distribuert via mobile tjenester.

 

I forrige uke offentliggjorde Japans største mobiloperatør, NTT DoCoMo, at de skal innføre støtte for DRM-teknologien i Microsoft Windows Media Player 10. Dette vil føre til at telefoner kan spille av musikk lastet ned fra PC-baserte tjenester som konkurrerer med iTunes Music Store.

 

 Les også: Mp3, mobil eller begge deler?