iRadio for trådløs nedlasting av musikk

Motorola støtter sine musikkmobiler med en egen online musikktjeneste, iRadio.

I forkant av CES-messen i Las Vegas lanserte Mototrola på CES i Las Vegas sin nye online musikktjeneste, iRadio. Abonnementstjeneste vil gjøre det mulig å laste ned musikk trådløst på mobilen.

 

IRadio tillater brukeren å høre på 435 gratis radiokanaler som finnes på internett, i tillegg til en egen musikksamling på lagringsenheten. Antall kanaler kan utvides etter hvert, skriver IDGs nyhetstjeneste.

 

Også på bilstereo-en

 

Tjenesten bruker bredbånd, Windows XP, og en iRadio-installert mobil, som har et minnekort og Java-programvare. Man trenger også Bluetooth-teknologi , og et adapter for både vannlig stereo og trådløs oppkobling til bilstereo-en. Ifølge Motorola har 85 prosent av de nye bilene dette forhåndsinstallert.

 

Motorola viser frem tjenesten på ulike telefoner denne uken på Consumer Electronic Show i Las Vegas. En av telefonene er selskapets egen Rokr E2, etterfølgeren av den første Rokr som selskapet lanserte sammen med Apple denne høsten, uten for øvrig å ha fått mye suksess med den.

 

Tjenesten gjør det blant annet mulig å sette musikken på pause når det kommer inn en samtale på telefonen.

 

Ifølge Motorola er det mulig å legge til et uendelig antall radiokanaler, der kanalene ligger på internett og derfra synkes til mobilen. Prisen vil ligge mellom 7 og 10 dollar per måned, eller 50 og 65 kroner.