La it-barten gro

IT-BART: Max Vere-Hodge, leder for Movember i Skandinavia, oppfordrer it-hoder til å gro hår på leppa for en god sak.

La it-barten gro

IT-BARTEN: Årets mest hårete måned nærmer seg, og nå er det enda flere måter å bidra på for å støtte menns helse.

November er måneden da menn over hele verden lar barten gro for å skape oppmerksomhet rundt menns helse og samle inn penger til forskning på prostatakreft.

Det er også et konkurranseelement inne i bildet, da både lag og person kjemper om hvem som kan samle inn mest penger og gro den flotteste barten. Max Vere-Hodge, leder for Movember i Skandinavia, oppfordrer nå it-folket til å gro hår på leppa for en god sak.

Barte-bransje

It-barten er en Movember-liga der lag fra it-selskaper møtes til uformell og vennskapelig kamp.

Her kan ansatte i it-bransjen samle seg i et eget nettverk, og konkurrere med for eksempel "oljebarten" og "politibarten" om å ha den mest snasne bartepryden, eller å samle inn mest penger, til et godt formål. I år arrangeres it-barten for fjerde gang.

- Det er noe med it-folk og Movember, sier Vere-Hodge, og tror det kanskje kan komme av at den gjengse it-arbeideren er konkurranseinnstilt.

Hva er movember

Movember ble startet av en vennegjeng i Australia i 2003, og har siden spredd seg bredt. Nå har det blitt et årlig event over hele verden - også i Norge.

Organisasjonen skal sette prostata-kreft på dagsorden, og det store symbolet er bart, som kulminerer i en konkurranse som avgjøres av stemmer og donasjoner. I fjor kjempet Movember-fellesskapet for menns helse i 21 land verden over, og samlet inn 617 millioner kroner i donasjoner.

- hvorfor bart?

- Det setter i gang samtalen og øker bevissthet rundt menns helse, sier Vere-Hogde.

Bevegelse og app

- Vi oppfordrer alle, både menn og kvinner, til å registrere seg på Movember.com, sier Vere-Hogde. Han mener at også kvinnene, de såkalte Mo Sistas ("Movember Sisters"), bør gjøre dette for å støtte mannlige venner og kollegaer. 

I år trenger man nødvendigvis ikke å gro en bart for å støtte Movember. Nytt av året er bevegelsen Move, og appen Run Mo Run.

Om du vil delta i Move oppfordres du til å bevege deg minst 30 minutter hver dag, gjennom hele november.

Er du glad i mobilspill, kan du i år også støtte menns helse ved å tappe på mobilen.

Run Mo Run fåes til både Android og Ios og skal passe for alle aldre. Spillet går ut på at du løper og hopper deg gjennom ulike verdener med bartetema. Spillet er gratis å laste ned, men alle kjøp i appen går uavkortet til Movember Foundation.

Slik deltar du

Registrer deg i det sosiale nettverket Movember.com. Meld deg inn i nettverket kalt «It-barten», som er den norske it-bransjens eget konkurransenettverk. Du kan i tillegg sette opp egne lag, for eksempel for bedriften. (MELD DEG INN I IT-BARTEN HER!)
Gjør mustasjen din kjent via dine kanaler. 
Se mer informasjon på Movember.com. Der ligger også en stilguide til inspirasjon for din leppekreasjon.

Regler

Du starter nybarbert 1. november.

Gro bart ut måneden. Kun mustasje, ikke skjegg. Heller ikke flippskjegg. En liten, elegant ansamling rett under underleppen er tillatt. Mustasjen kan ikke nå kinnskjegget, da blir det et skjegg. Mustasjen kan heller ikke nå bunnen av haken, da er det en smultring.

it-barten