It-bransjen i ansettelsesrus

It-bransjen i ansettelsesrus

Alle synger samme melodi: I løpet av 2006 skal vi ansette flere nye medarbeidere. Samlet sett blir tilveksten flere tusen. Hva skjer med lønningene?

Før vi klokket inn 2006 kom det frem at de store norske it-selskapene skulle ansette over en lav sko i år. Tall som Finansavisen hentet inn viste at IBM skulle ha inn rundt 60 nye, EDB Business Partner rundt 50. Andre større selskaper som Accenture og ErgoGroup uttalte også at nyrekruttering sto på planen.

Tidligere i år gikk Steria ut og kommuniserte at de skulle ha 65 nye medarbeidere. Men det er ikke bare de aller største som hyrer inn ny kapasitet.

Underskogen av mindre bedrifter er også på jakt etter nye hoder. Bare i de siste ukene har blant annet Idium, Webstep, MakingWaves og ComputerLand sagt at i år skal det ansettes.

En oversikt over de som har meldt inn bemanningsøkning den siste tiden viser godt over 300 personer, men det er antakeligvis bare toppen av isfjellet. Mange mindre selskaper i it-bransjen kommuniserer aldri sine ansettelsesplaner eller ligger på været med hensyn til antall.

- Helt klart, dette er bare toppen av isfjellet, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Ikke store lønnshopp

Konsulentselskapet Bouvet er et av selskapene som ikke tallfester antall nye medarbeidere som skal inn i år, men administrerende direktør Sverre Hurum sier til Computerworld.no at selskapet skal ansette.

- Vi rekrutterte 50 personer i fjor, men vi har ikke konkrete tall for i år. Men vi ser at vi er nesten utsolgt og vi trenger folk. Allerede nå har vi ansatt 25 personer, sier Hurum.

Han forteller at Bouvet ikke bruker budsjetter, men styrer etter hyppige prognoser.

- Vi vet jo ikke helt hvordan markedet vil utvikle seg. Riktige personer og kvalitet er noe av det viktigste man kan gjøre.

Hurum sier at hans selskap skal ha folk med kompetanse innen Microsoft, SAP, noe innenfor Java, datavarehus og crm.

Direktøren jobber med lønnsutviklingen disse dager.

- Man kan være redd for at man kan få uheldige virkninger av at den enkelte er for opptatt av egen lommebok. Vi prøver å fokusere på hele laget. Det blir nok en lønnsvekst i år som er noe høyere enn i fjor.

Han legger til at selv om etterspørselen er stor, øker ikke timeprisene på samme måte - og det gir ikke det store rommet for lønnsøkninger.

Flere tusen nye

- Vi gjorde en undersøkelse blant våre medlemmer rett før jul i fjor, og den viste at 62 prosent regner med å ansette folk i løpet av 2006. Det er ganske mye, vi ser klart at det skjer veldig mye nå, sier Per Morten Hoff.

Han tror på en nettotilvekst til it-bransjen på flere tusen personer i 2006.

Hoff peker på at det nå virker som rekrutteringen er mer målrettet enn den var ved forrige opptur, de glade dotcom-dagene, da det var mer "haiing" av folk.

- Jeg tror bransjen har lært. Men jeg ser ikke bort fra at raidingen fra dotcom-tiden dukker opp igjen, sier Hoff.

Årsaken er at bransjen kan oppleve mangel på folk på slutten av året. De siste årene har det vært små kull på it-studiene, og det vil kunne prege situasjonen på sikt.

- Hvordan tror dere at denne ansettelseshypen som nå brer om seg innvirker på lønnsnivået i bransjen?

- Det virker som at man foreløpig holder tunga rimelig rett i munnen, men vi ser ikke bort fra at det blir mer press igjen mot slutten av året. Bransjen regner med fire prosent, men blir det mangel på folk vil det medfører mer press på lønningene, sier Hoff.

Børsfolket henger med

Børsnoterte Allianse fikk en stor konsulentkontrakt med Statoil nylig. Konsernsjef Rune Jensen bekrefter overfor Computerworld.no at selskapet skal ansette i 2006.

Men han kan ikke gi noe anslag på hvor mange.

- Vi skal ansette innenfor alle områder, sier han

Jensen tror at lønnsnivået vil preges av at alle er på hodejakt

- Men inntektsnivået stiger mer, så det er jo bra. Hvis alle er utsolgt kan man også ta høyere priser, sier han.

Jensen legger til at bedriften sålangt har lykkes med å få tak i folk, i og med de gjør det bra og har spennende kunder.

Itera Consulting summerer opp situasjonen i kvartalsrapporten som ble sluppet tidligere denne uken:

"Rekrutteringsaktiviteten øker og tilgjengeligheten på dyktige ressurser er god. Innen enkelte spesialistområder oppleves en viss mangel på kvalifisert arbeidskraft. Lønnsutviklingen er moderat".

Mer om lønn i it-bransjen: Krev mer it-lønn

Les også:

WM-data skal ha rundt 30 nye konsulenter

Web-konsulentselskapet Idium meldte rett før jul at de skulle ha 10 nye personer 

Konsulentselskapet Webstep er på jakt etter et 40-talls it-konsulenter

Ericsson skal ha en håndfull nye personer

MakingWaves skal ha 20 nye personer

ComputerLand skal øke staben med 25 personer

Ementor skal ha folk lokalt i Stavanger

Programvare- og konsulentselskapet Vitari skal ha mellom 10 og 20 nye konsulenter.

Få også med deg:

Lønnsomt å være kvinne i it-bransjen

Mer populære it-studier