10 hete rykter foran Apples produktlansering

10 hete rykter foran Apples produktlansering

Neste onsdag viser Apple frem nye produkter. Hva kan vi vente oss?

Apple har annonsert en såkalt «special event» som skal holdes i San Francisco den 27. januar. Ifølge innbydelsen skal man få se selskapets «siste kreasjon» - det de aller fleste i teknoverden tror er et helt nytt produkt.

Spekulasjonene rundt hva som kommer, er mange. I samarbeid med våre svenske Macworld-kolleger lister vi opp de ti heteste ryktene akkurat nå.

Rykte 1: Apple viser frem "tavle-Mac-en"

Det absolutt heteste ryktet de seneste månedene er at Apple kommer til å presentere en slags kombinasjon av berøringsmaskin og lesebrett, en tavle-pc eller tavle-Mac om du vil. Hvis det mot all formodning ikke kommer noen «iSlate», «iPad» eller «iTablet» neste onsdag, skal i hvert fall vi sette oss i skammekroken...

Rykte 2: Ny MacBook Pro med Core i5

Oppgraderingen av MacBook Pro er allerede avslørt av Intel, så spørsmålet er bare om den kommer så tidlig som den 27. januar. Men hvorfor ikke? Asus, Dell, Lenovo og Multicom har allerede lansert nye bærbare med både Core i5 og Core i7.

Rykte 3: 22-tommer iMac med berøringsskjerm

Et av de nyeste ryktene er at Apple har planer om å lansere enn 22-tommers iMac med berøringsskjerm. Den angivelige leverandøren av de berøringsfølsomme skjermpanelene skal være Sintek Photronic. Per i dag tilbyr leverandøren imidlertid bare paneler i størrelsesordenen 2,8 til 12 tommer, så opplysningene bør derfor tas med en klype salt.

Rykte 4: Ny iPhone presenteres

Det finnes egentlig ikke noe som tyder på at det kommer en ny iPhone allerede nå - de siste tre årene har lanseringen av ny iPhone-modell skjedd i juni/juli måned. Kanskje kommer Apple til å droppe iPhone 3G til fordel for en iPhone 3GS med 8 gigabyte lagringsplass?

Rykte 5: Apple viser frem iPhone OS

Det har skjedd lite med programvaren til iPhone og iPod touch den siste tiden. Mange tror dette er en bevisst handling fra Apple, for å ikke avsløre koblingene til tavle-pc-en, som noen påstår er en forvokst iPod. Før årsskiftet skal flere iPhone-utviklere ha fått beskjed om å gjøre klar "helskjermsversjoner" av sine applikasjoner til en demonstrasjon i januar. Hvis dette stemmer, kan vi kanskje vente oss en liten demonstrasjon av iPhone OS 4.0 allerede i neste uke.

Rykte 6: Apple viser frem Mac OS X 10.7

Vi lurer alle på hva det neste kattedyret blir, men vi må sannsynligvis vente til sommerens utviklermesse WWDC innen vi får vite noe mer om neste versjon av Mac OS X.

Rykte 7: Nye modeller av Mac Pro og Xserve

Mac Pro ble riktignok oppgradert i desember, men nå som 27-tommer iMac kommer med både Core i5- og i7-prosessorer regner de fleste med at også Apples proffmaskiner vil få det samme, om ikke noe enda bedre.

Rykte 8: Ny modell av Apple TV

Steve Jobs' «hobbyprosjekt» , Apple TV, har vært moden for oppgradering i lang tid, men det er ikke noe som tyder på at en ny modell kommer med det første. I fjor høst fikk Apple TV-programvaren en ansiktsløftning, i tillegg til at selve multimedieboksen ble satt ned i pris.

Rykte 9: Nye versjoner av iLife og iWork

Det har blitt sagt at Apples programpakker iLife og iWork kommer i ny versjon til høsten, men kanskje en ny tavle-pc fremskynder planene? Ryktene skal ha det til at Apple har brukt de siste to årene på å tilpasse programpakkene for multitouch-kontroll.

Rykte 10: Ny versjon av Aperature

Får vi endelig se den tredje versjonen av Apples profesjonelle bildeadministrasjonsprogram Aperature? I så fall kommer full støtte for 64-bit til være en av de store nyhetene, skriver Macworld.se.

PS: Er du fortsatt ikke lei Apple-rykter? Gå inn på vår ryktebørs.

Hva tror du kommer? Del dine spekulasjoner i kommentarfeltet nedenfor!

Les om:

It Bransjen