- 2010 blir et godt IT-år

- 2010 blir et godt IT-år

Forrester spår stor vekst i bransjen med over 11 prosent oppgang i Vest-Europa

En ny rapport fra Forrester Research tyder på at IT-bransjen er i ferd med å foreta en dramatisk snuoperasjon. Ifølge rapporten vil penger brukt på IT i USA vokse med 6,6 prosent til 568 millioner dollar i 2010. Dette står i skarp kontrast til fjoråret, hvor bransjen opplevde en nedgang på 8,2 prosent.

På verdensbasis er tendensen enda sterkere. Forrester spår en økning på 8,1 prosent til mer enn 1,6 billioner dollar i 2010, sammenlignet med en nedgang på 8,9 prosent i 2009.

- Teknologinedgangen fra 2008 og 2009 er uoffisielt over, sier seniorforsker ved Forrester, Andrew Bartels i en uttalelse. Om man ser på USA vil informasjonsteknologiens tilbakekomst gå kjappere enn mange andre bransjer.

- Teknologiutgifter vokser dobbelt så raskt som bruttonasjonalproduktet dette året, sier Bartels.

Best og verst i Europa

Forrester forespeiler videre at IT-bransjen kan se frem mot en seks til syv års periode preget av vekst. Nye teknologier, som avansert analyseverktøy for bedrifter, tjenesteorientert arkitektur, virtualisering og cloud computing bidrar til denne veksten. Det er computermaskinvare og programvare som vil stå for den største vekten. Pengebruk på programvare kommer til å vokse med 9,7 prosent på global basis og kjøp av computerutstyr vil øke med 8,2 prosent, sier rapporten. Kommunikasjonsverktøy kommer til å vokse med 7,6 prosent.

LES OGSÅ:

Rekordvekst i pc-salget

Den regionen som kommer til å oppleve størst vekst det neste året er Vest- og sentraleuropa, som Forrester spår opp 11,2 prosent. Den dårligste utsikten gjelder for Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, hvor man ser for seg en vekst på rundt 2,4 prosent.

Les om:

It Bransjen