70 ansatte må gå i NetOnNet

70 ansatte må gå i NetOnNet

Svenske NetOnNet varsler nedbemanning. Nå starter forhandlingene om hvem som må gå.

For å overleve den pågående priskrigen i hjemelektronikkbransjen må selskapet kutte en femtedel av de ansatte. Hovedkontoret i Borås mister ca. 20 ansatte og mange vil måtte gå fra varelagrene. Forhandlingene er ventet å starte denne uken.

Vender på alle steiner

Anders Halvarsson, en av gründerne for Netonnet sier til it24.se at de må innse at det er sterke konkurrenter på markedet og at de derfor må gjøre justeringer for å overleve i miljøet.

Halvarsson har en plan på hvordan Netonnet kan stå imot priskrigen som allerede har kostet bransjen flere milliarder i minsket lønnsomhet.

– Vi har en plan som sier at om det fortsetter som nå så klarar vi oss med de justeringer som er gjort så langt. Den meldingen vi kommme med nå betyr ikke nødvendigvis at vil være den eneste justeringen vi vil gjøre. Vi må vende på alle steiner og vet ikke hva det kan resultere i.

Kan komme flere endringer

I intervjuet med it24 gir Anders Halvarsson uttryk for at det kan komme flere endringer.

- Skjer det noe større kommer vi til å gi uttryk for det, men slik jeg bedømmer det så kan det bli spørsmål om flere små endringer fremfor noen få store endringer, sier han.

Netonnet er en svensk forbrukerelektronikk kjede, med Internett-salg, butikker og varehus I 2. kvartal i år hadde netonnet 357 heltidsansatte. Netonnet omsatte for 1,9 milliarder SEK i 2009.

Les om:

It Bransjen