70 må gå fra Aurora

70 må gå fra Aurora

Aurora Group får nytt nordisk distribusjonssenter i Sverige. 70 mister jobben i Norden og Odd Vaagan går av.

Siden Aurora Group startet opp i 1999 har et sentrallager i Danmark og lokale lagre i Norge og Finland sørget for vareforsyningen til det nordiske markedet.

Nå etablerer konsernet et nytt nordisk sentrallager og distribusjonssenter i Sverige. Det skjer i samarbeid med Aditro Logistics som driver et 85 000 kvadratmeter stort anlegg i Jönköping, skriver Elektronikkbransjen.

Pauli Joensen, direktør for Aurora Group, sier at konsernets vekststrategi har medført en stor vekst i antall varemerker og produkter, samt at antall kunder og deres krav til logistikk og service er økt.

- Plasseringen av sentrallageret er strategisk valgt, for å sikre en optimal vareforsyning med levering av mer enn 8 000 tilbehørsprodukter innen 24 timer til stort sett alle våre nordiske kunder, sier han.

Dette medfører at rundt 70 medarbeidere ved lagrene på Furuset i Oslo og i Danmark og Finland mister jobben. Aurora Group samarbeider nå med Nav for å finne nye jobber til de berørte i Norge.

- I den forbindelse vil vi gjøre en stor innsats for å hjelpe og støtte hver enkelt medarbeider med å finne nytt arbeid, sier Joensen.

Endringer i ledelsen

Aurora Group søker nå etter ny norgessjef i anledning av at Odd Vaagan gikk av som salgsdirektør og norgesansvarlig for Aurora Group.

- Bakgrunnen for avgangen er at jeg går inn i en ny stilling til høsten. Jeg skal begynne som ansvarlig for salg og markedsføring i Newindex, som er er lokalisert i Trondheim og leverer elektroniske tavleløsninger, sier Odd Vaagan.

I tillegg skal han jobbe med familiens investeringsselskap der han er medeier og styremedlem for å utvikle et hytteområde på Oppdal.

Vaagan kom inn i bransjen som administrerende direktør i OSK Elektrotilbehør i 1995, og ble etter fusjonen mellom danske Rudolph Schmidt og OSK i 2000 ansatt som salgsdirektør i det sammenslåtte konsernet Aurora.

- Odd Vaagan har siden 1999 vært med å lede Aurora-gruppen til å bli en av de største aktørene i Norden innen tilbehør til forbrukerelektronikk. Jeg vil benytte anledningen til å takke Odd Vaagan for hans innsats i Aurora-gruppen og ønske ham hell og lykke med sitt fremtidige virke, sier Pauli Joensen til Elektronikkbransjen.

It Bransjen