Acer angriper Asus Linux-surr

Acer angriper Asus' Linux-surr

Asus ville kutte ut Linux, men nå snur de. Acer har stor tro på Linux og lurer på hva i alle dager de driver med.

Som Computerworld skrev tidligere i uka, meldte Asus at de ikke lenger ville selge sine minimaskiner med Linux i Norden. Grunnen var at de solgte for dårlig, brukerne ville ifølge Asus ha Windows.

Asus fikk mye kritikk, også fra leserne her hos oss, og de snur nå i saken. Nå lover de to nye Linux-modeller i 2009, og at de vil fortsette å selge de eksisterende modellene med Linux.

- Men i går sa dere at det ikke fantes noen planer på å slippe flere maskiner med Linux?

- Ja, jeg var kanskje litt utydelig der. Men selvsagt har vi blitt påvirket av kritikken, derfor velger vi å gå ut med dette nå, sier markedssjef Mikael Koark i Asus til It24.se.

Acer rister på hodet av det hele.

- Dette stiller meg veldig skeptisk til, sier salgssjef Egil Slavko Garcia-Kvamme i Acer til Computerworld.

Tror på Linux-fremtiden

- Hvordan kan nå brukere som ønsker å kjøpe Linux våge å satse på noe produsenten deres ikke har noen tro på? spør han retorisk.

Garcia-Kvamme hevder at Acer ikke har problemer med å selge sine Linux-maskiner, og stiller seg uforstående til hvorfor Asus i det hele tatt skulle kutte ut sine Linux-versjoner. Acer oppgir å ha solgt 14.000 Linux-maskiner på fire måneder, og mener Linux kan ta tre til fire prosent av minimaskin-markedet.

- Linux-salget har eksplodert, og etterhvert falt til et mer normalt salg. Men det er et salg vi ikke vil være for uten. Hvorfor stoppe en utvikling som bare er i starten av hva vi har sett? spør salgssjefen.

Skal skille bedre

Acer skal ikke ha noen planer om å kutte ut Linux, men de har planer om å selge det annerledes. De mener at operativsystemet ikke skal selges til alle, men vil skille salget av Windows og Linux bedre.

- Man kan spørre seg om Asus mangler kompetanse om markedet sitt. Medieaktiviteten de har hatt i de siste dagene vil vel neppe styrke kjøpelystne Linux-forelskede Asus-tilhengere, sier Garcia-Kvamme.

- Jeg tipper vi har solgt flere Linux-maskiner enn Apple har solgt notebooks. Og det er vel ingen som kaller Apple en flopp.

It Bransjen