Acer forbi Lenovo

Acer forbi Lenovo

Nå vil taiwanerne ta igjen Dell.

Acer har passert Lenovo som verdens tredje største produsent av pc-er. Tredjeplassen befestes av ferske markedstall fra Gartner, og selskapet tar sikte på å nå igjen Dell, etter oppkjøpet av amerikanske Gateway for en uke siden.

Acers leveranser vokste hele 58 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i 2006, ifølge Gartner. Selskapet sto for 8,1 prosent av alt pc-salg i verden, mot 5,9 prosent i tredje kvartal i fjor. Disse tallene inkluderer ikke Gateway, som Acer betalte 710 millioner dollar for.

Dell svekket

Dell økte leveransene med 3,5 prosent, men sitter likevel med et mindre stykke av kaka enn for ett år siden. Dells andel var på 14,4 prosent, sammenlignet med 15,9 prosent høsten 2006.

I tet ligger Hewlett-Packard som har økt andelen fra 16,1 til 18,8 prosent. Lenovo økte fra 7,5 til 8 prosent. Gartner er ikke helt på linje med konkurrenten IDC som plasserer Lenovo såvidt foran Acer i sine kvartalstall.

Acer bør neste år ta opp mot 12 prosent av det globale pc-markedet, og dermed true Dells annenplass, sa styrelder i Acer J.T. Wang under en investorkonferanse på fredag. Wang mener den solide veksten må tilskrives godt samarbeid med distributører og en stratgegisk sastsing på bærbare pc-er. Gateway vil også bidra noe, men solgte bare 865 000 pc-er i tredje kvartal.

Les om:

It Bransjen